ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑΧΟΡΗΓΟΙ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Το ιατρείο δημιουργήθηκε το 1981, από τη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».
Διεύθυνση: Θηβών και Λεβαδείας, Γουδί
Αθήνα 115 27
Τηλεφωνικό Κέντρο Νοσοκομείου: 210 77 26 000

Το ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη 09.00-13.00 στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», στο 2ο όροφο της Γ΄ πτέρυγας.
Απ’ ευθείας τηλεφωνική σύνδεση: Πέμπτη 210 77 26 448 (ιατρείο)
Λοιπές εργάσιμες: 210 77 26 348 (Π. Σπυρίδης)
Fax: 210 74 70 452

Έχουν έως σήμερα (X/2004) αντιμετωπισθεί 3.800 παιδιά με πρόβλημα φυματίωσης, φυματιώδους μόλυνσης ή επαφής με εστία φυματίωσης στο άμεσο περιβάλλον και περίπου 8.000 παιδιά για εκτίμηση Φ.Α. Mantoux. Επίσης περισσότερα από 1.000 παιδιά με επιπλοκές από το εμβόλιο BCG και 80-100 παιδιά με λοίμωξη από περιβαλλοντικά μυκοβακτηρίδια.

Λειτουργούμε τέλος, συμβουλευτικά, σε καθημερινή βάση, τηλεφωνικά. Η επικοινωνία αυτή αφορά κυρίως παιδιάτρους, νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας, γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και τέλος, οικογένειες με πρόβλημα φυματίωσης στο περιβάλλον, σχετικά με το εμβόλιο BCG κ.ά.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
 • Δεν απαιτείται ραντεβού για τους ασθενείς που προσέρχονται για πρώτη φορά.

 • Το ραντεβού προς επανεξέταση είναι σημειωμένο στη μικρή λευκή κάρτα με την οποία σας έχουμε εφοδιάσει.

 • Φροντίστε να έχετε μαζί σας οτιδήποτε θα μπορούσε να διευκολύνει τη συνεργασία μας, όπως βιβλιάριο υγείας, ασφαλιστικό βιβλιάριο, προηγούμενες ακτινογραφίες, ενημερωτικά σημειώματα νοσοκομείων ή γιατρών, εργαστηριακές εξετάσεις κ.λπ.

 • Εάν έχετε πρόβλημα με τη δουλειά σας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για να προηγηθείτε στο ραντεβού.

 • Σας παρακαλούμε επίσης να ενημερώσετε το γιατρό που θα χειρισθεί το παιδί σας για την τυχόν αδυναμία σας να προμηθευτείτε τα φάρμακα από το ελεύθερο εμπόριο ή από ασφαλιστικό οργανισμό. Στην περίπτωση αυτή θα σας προμηθεύσουμε εμείς με φάρμακα.

 • Διαβάστε με πολλή προσοχή το ενημερωτικό έντυπο με το οποίο σας εφοδιάσαμε κατά την πρώτη επίσκεψη.

 • Για οποιοδήποτε πρόβλημα σε σχέση με τη θεραπεία, όπως π.χ. έμετοι, κοιλιακοί πόνοι, εξανθήματα, άρνηση του παιδιού να λάβει τα φάρμακα κ.λπ., σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα, τηλεφωνικά.

 • Εάν πρόκειται να μετακινηθείτε, εντός ή εκτός Ελλάδας, ενώ το παιδί βρίσκεται σε θεραπεία, σας παρακαλούμε να έλθετε σε επαφή μαζί μας για να σας εφοδιάσουμε με φάρμακα και να σας δώσουμε οδηγίες.

 • Εάν αλλάξετε διεύθυνση, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και για τα επόμενα 5 χρόνια, σας παρακαλούμε να μας δηλώνετε τη νέα σας διεύθυνση, τηλεφωνικά.

 • Τέλος, για οποιαδήποτε επαφή σας μαζί μας, έχετε πάντοτε πρόχειρο τον αριθμό της καρτέλας του παιδιού που είναι γραμμένος στη μικρή προσωπική σας κάρτα.

 • Images from Greece...