ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ



ΧΟΡΗΓΟΙ










Επικοινωνία με e-mail
Σε περίπτωση που θέλετε να επικοινωνήσετε με e-mail θα μας βρείτε στη διεύθυνση pedtb@yahoo.gr. Ωστόσο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τους φίλους της σελίδας οι ερωταπαντήσεις να είναι διαθέσιμες για όλους.

Στείλτε τη δική σας ερώτηση ή σχόλιο...
Λόγω των πολλών spam μηνυμάτων που δέχεται η σελίδα μας, σας παρακαλούμε να πληκτρολογήσετε αριθμητικώς την απάντηση στην ερώτηση που τίθεται στη συνέχεια. Π.χ. Πόσες ημέρες έχει ο Ιούλιος; Απάντηση: 31. Προσεχώς θα λάβουμε οριστικά μέτρα για την αποφυγή του φαινομένου.
Πόσες ημέρες έχει μία εβδομάδα;
Όνομα:
Ιδιότητα: Γονιός
Ιατρός
Παιδίατρος
Άλλη ιδιότητα
Κείμενο:

ID: 1844
  Αποστολέας: Αννα δημητριαδου
  Ημερομηνία: Wed Apr 23, 2014 - 16:42
Ερώτηση:
Αν κανεις την θεραπεια rifadin μπορεις ν πας στο οδοντιατρο κ ν σ κανει ενεση ανεσθησιας ;; Θα μ προκαλεσει καποιο αλλο προβλημα;;

Απάντηση:
Δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να πάρετε γενική ή τοπική αναισθησία.

ID: 1843
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Thu Apr 17, 2014 - 15:01
Ερώτηση:
οχι, δεν το εχω κανει. Βεβαια πηγαινω τακτικα στον γυναικολογο..

Απάντηση:
Την εξέταση στο γυναικολόγο να συνεχίσεις να την κάνεις. Αν θέλεις όμως να ακούς συνεχώς τη φράση "είσαι μια χαρά", να εμβολιασθείς άμεσα. Διάβασε τα σχετικά άρθρα σην ιστοσελίδα μου..www.paidiatriki.gr

ID: 1841
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Wed Apr 16, 2014 - 20:37
Ερώτηση:
Καλησπερα σας, το ξερω οτι και εγω θα γινω κουραστικη, αλλα ο πανικος και ο φοβος με εχουν καταβαλει. ειμαι 21 ετων και εχω ενα πολυ μικρο γρομπαλακι στην ευθεια του αριστερου μου αυτιου στο λαιμο χαμηλα στο υψος της καρωτιδας, δεν με ενοχλει..το εχουν δει 2 παθολογοι και μου ειπαν οτι ειναι η κατασκευη μου ετσι και επειδη ειμαι αδυνατη το πιανω..εκανα και εξετασεις αιματος (γενικες και για λοιμωξεις) και ηταν καθαρες..υπαρχει η περιπτωση να ειναι κατι κακο?? ειναι μαλακο και κουνιεται πανω κατω οταν το πιεζω.. Σας ευχαριστω πολυ...εκ των προτερων και συγγνωμη που σας κουρασα.

Απάντηση:
Με τα χρήματα που δώσατε σε γιατρούς και εξετάσεις, θα μπορούσες να βοηθήσεις τρεις φτωχές οικογένειες να κάνουν Πάσχα! Να ασχολείσε με σημαντικότερα πράγματα. Για παράδειγμα, έκανες το εμβόλιο για τον HPV;

ID: 1842
  Αποστολέας: λινα
  Ημερομηνία: Wed Apr 16, 2014 - 20:37
Ερώτηση:
Καλησπερα σας, το ξερω οτι και εγω θα γινω κουραστικη, αλλα ο πανικος και ο φοβος με εχουν καταβαλει. ειμαι 21 ετων και εχω ενα πολυ μικρο γρομπαλακι στην ευθεια του αριστερου μου αυτιου στο λαιμο χαμηλα στο υψος της καρωτιδας, δεν με ενοχλει..το εχουν δει 2 παθολογοι και μου ειπαν οτι ειναι η κατασκευη μου ετσι και επειδη ειμαι αδυνατη το πιανω..εκανα και εξετασεις αιματος (γενικες και για λοιμωξεις) και ηταν καθαρες..υπαρχει η περιπτωση να ειναι κατι κακο?? ειναι μαλακο και κουνιεται πανω κατω οταν το πιεζω.. Σας ευχαριστω πολυ...εκ των προτερων και συγγνωμη που σας κουρασα.

ID: 1840
  Αποστολέας: Ιωαννα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Apr 3, 2014 - 2:59
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρε, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορεί το μωρο 15 μηνών να πάρει amoxil 10 μέρες μετά από εμβολιασμο MMR. Δηλαδή θα ήθελα να ξέρω αν η αντιβίωση μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη δράση του εμβολίου. Η μικρή έχει ίωση, ερεθισμένο λαιμο και αυτάκι. Ευχαριστώ πολύ

ID: 1839
  Αποστολέας: Βικυ
  Ημερομηνία: Mon Mar 31, 2014 - 15:03
Ερώτηση:
Καλησπερα,ήθελα να ρωτήσω το εξής: χθες το απόγευμα ξαφνικά πρηστηκε ο αδενας κάτω από το σαγόνι μου,ελάχιστα πονάω όταν καταπινω κ όταν το ακουμπαω. Καπνίζω 5-7 τσιγάρα. Σκέφτηκα μήπως είμαι στην αρχή κάποιου κρυωματος,πριν 3βδομάδες κ λίγο περισσότερο αναρρωσα από κρύωμα. Διαβάζω διάφορα στο ίντερνετ κ τρομοκρατουμαι γι αυτό κ έστειλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ID: 1838
  Αποστολέας: μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 27, 2014 - 1:32
Ερώτηση:
το παιδι μου ειχε μολυνθει με το μυκοβακτηριδιο της φυματιωσης στην ηλικια των 2,5 χρονων και πηρε χημειοπροφυλαξη για 3 μηνες. Σημερα ειναι 9,5 χρονων. Τι πιθανοτητες υπαρχουν να εκδηλωσει τη νοσο; ευχαριστω.

Απάντηση:
Με την αγωγή που πήρε και που στην ουσία αποτελεί κανονική θεραπεία, όμως βραχείας διάρκειας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, κάτω του 1%, αν εννοούμε αναζωπύρωση της μόλυνσης των 2.5 ετών. Αν επαναμολυνθεί σε κάποια στιγμή της ζωής της, αυτό αποτελεί άλλο κεφάλαιο.

ID: 1837
  Αποστολέας: ελισαβετ
  Ημερομηνία: Tue Mar 25, 2014 - 15:31
Ερώτηση:
ηεγγονη μου 16 ετων εβγαλε αδενα μπροστα κοντα στο αυτι πονα οταν το ακουμπα αναμεσα μαγουλο με αυτι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ID: 1836
  Αποστολέας: Αλεξία χαχαλου (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Mar 22, 2014 - 21:42
Ερώτηση:
Γιασας εχω απο τον Σεπτέμβριο πονουσ στιν πλατι θωρακα αριστερο στιθοσ στον αυχένα έκανα αιματολογική εξετασις πήγα σε καρδιολογοσ ορθοπεδικο ολα με λένε καλά μόνο που έχω ανεβοσκαμπανεβασματα με τιν πίεση με δόξαν χάπι πρωί βράδυ τι άλλο να κάνω φοβαμε πολυ μητέρα 3 μικρόν παιδιών βοηθηστεμε δεν χώρο τι να κανο όταν πιάνο ιδικά βροχή είμαι χώρο τώρα με πιάνου και μυρμήγκιασμα τα στο μετοπο σαγόνι τι να είναι από τότε που ήρθα γερμανια είμαι χαλια.

Απάντηση:
Δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα, αλλά βλέπω αγωνία από μέρους σας, Να σας δει ένας κ α λ ό ς, βλέπετε το τονίζω, νευρολόγος. Μάλλον ξεκινάει το πρόβλημά σας από τα πεσοσπονδύλια αυχενικά και άνω θωρακικά νεύρα. Προσέξετε την επιλογή σας. Όχι όπως το κάνατε μέχρι τώρα και όπου είδατε ταμπέλα, μπήκατε!

ID: 1835
  Αποστολέας: ζωη
  Ημερομηνία: Fri Mar 21, 2014 - 2:59
Ερώτηση:
φοιτητρια

ID: 1834
  Αποστολέας: αλεξης
  Ημερομηνία: Tue Mar 18, 2014 - 0:05
Ερώτηση:
ΚαλησπερΑ εδώ και καποιο διαστημα πιανω ενα καρουμπαλακι στο πισω μερος του κεφαλιού...μπορεί να είναι κάτι κακό? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση..

ID: 1830
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 21:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1831
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 21:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1832
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 21:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1833
  Αποστολέας: maria
  Ημερομηνία: Wed Mar 12, 2014 - 21:11
Ερώτηση:
εχω βγαλει ενα γρομπαλακι στο λαιμο χθεσ ξαφνικα!δε φενεται αλλα ποναει οταν κουναω το λαιμο μου..καπνιζω και ειχα κανει εγχηρισει με λειζερ γιατι ειχα πολυποδα!! φοβαμαι μηπωσ φταιει οτι καπνιζω η μηπωσ εχω κολλησει καποιο αγροδιακο νοσημα? απαντηστε μου σασ παρακαλω εχω πανικοβληθει!

ID: 1829
  Αποστολέας: dimitris
  Ημερομηνία: Tue Mar 11, 2014 - 4:53
Ερώτηση:
sas parakalo tha ithela na amou apantisete se mia erotisi giati exo anisixeisei poli mou exei bgei ena spiraki sto poutso pano ti kano exo trelathei

ID: 1828
  Αποστολέας: Κανελος μιχαηλ
  Ημερομηνία: Tue Mar 11, 2014 - 0:52
Ερώτηση:

ID: 1827
  Αποστολέας: Kati (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 9, 2014 - 21:55
Ερώτηση:
Σας παρακαλώ γιατρέ,μπορείτε να μου πείτε κάτι για το σημάδι του BCG,το παιδί μου ειναι 7χρονων και το εμβόλιο το έκανε στο σχολείο,αλλά το σημάδι ειναι κόκκινο ακόμα και με πυον στην μέση έχει περίπου 2 μήνες και το σημάδι δεν ειναι ανοικτό ειναι κλειστό και ανησυχώ παρά πολύ!!!

Απάντηση:
Τα στοιχεία που μου δίνετε δεν είναι επαρκή και ούτε μπορώ να κατατοπισθώ με αλληλογραφία εύκολα γιατί πρέπει να έχω εικόνα. Μπορείτε να επισκευθείτε την Πέμπτη το ιατρείο φυματίωσης στο Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ και θα σας βοηθήσουν. Δεν απαιτείται ραντεβού. Να πείτε ότι σας στέλνω εγώ.

ID: 1826
  Αποστολέας: Kati (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 9, 2014 - 21:34
Ερώτηση:
Se parakalo jatro,borite na mou pite Kati Gia to simadhi tou emboglio BCG,to paidhi mou einai 7, xronon Kai to ka nane to emboglio sto sxoleio,ala, to simadhi einai kokkino akoma,Kai me kitrino igro stin,mesi,exi peripou 2 mines,dhen einai anikti,einei klisto Kai anisixo poli,

Απάντηση:
Να μην ανησυχείτε διότι δεν είναι επικόινδυνο. Κάποια στιγμή θα σπάσει και θα τρέξει το υγρό που λέτε ότι βέπετε στη μέση. Όταν συμβεί αυτό, να το καθαρίσετε με μια καθαρή γάζα και να μην βάλετε τίποτα επάνω. Στο σημείο αυτό να πείτε στο γιατρό σας να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου. Αν δεν έχετε προσωπικό γιατρό , να πάτε μία Πέμπτη, αν μένετε στην Αθήνα και να ζητήσετε να σας δούνε στο ιατρείο φυματίωσης, στο παίδων Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ.

ID: 1825
  Αποστολέας: Παν. Σπυρίδης (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu Mar 6, 2014 - 2:42
Ερώτηση:
Για όλους τους επισκέπτες που ρωτούν προβλήματα που δεν σχετίζονται με φυματίωση, θα παρακαλούσα να μου επιτρέψουν να μην απαντώ, γιατί είναι επικίνδυνο για τους ίδιους και ιδιαίτερα κουραστικό για μένα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ID: 1824
  Αποστολέας: ΕΛΕΝΗ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Tue Mar 4, 2014 - 20:39
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλησπέρα και Καλή Σαρακοστή, η κοπέλα που κρατάει ένα από τα βρεφάκια που παρακολουθώ ηλικίας 5 μηνών, έχει προσφατη θετική mantoux περίπου 30 mm , χωρίς κλινικά ευρήματα και με φυσιολογική ακτινογραφία θώρακος.κατάγεται από χώρα της Αφρικής. πώς θεωρείτε ότι είναι σωστότερο να γίνει ο χειρισμός της ίδιας αλλά και του περιβάλλοντός της (και ειδικά του βρέφους); Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:
Τι σημαίνει πρόσφατη. Ότι δηλαδή είχε αρνητική πριν ένα χρόνο και τώρα είναι 30 χιλ.; Μάλλον εννοείτε ότι είναι μια δερμση που έγινε για πρώτη φορά και ήταν 30 χιλ. Αν είναι έτσι , με φυσιολογική ακτφία και είναι μικρότερη από 35 χρονών θα τις έδινα χημειοπροφύλαξη με INH+RIF για 3 μήνες.

ID: 1823
  Αποστολέας: ΑΝΤΩΝΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 4, 2014 - 1:02
Ερώτηση:
Καλησπέρα γιατρε.Εχω την κορη μου 7 ετών η οποία απο την εναρξη του σχολείου και περνάει ιωσεις χωρίς υψηλούς πυρετους αλλα πάντα με εντονο βήχα στην αρχή ξηρό μετα παραγωγικό κρατάει 15 με εικοσι μερες παίρνουμε εισπνοές AEROLIN-FLIXOTIDE ,είναι τα μόνα που την βοηθούν,για καμια εβδομάδα σταματα ο βήχας και μετά παλι τα ιδια.το οξυγόνο της είναι φυσιολογικο πάντα.την τελευταια φορά πηρε claripen γιατι είχε καποια ακροαστικά σταματήσαμε αντιβιωση και εισπνοές και μετα απο 3 ημέρες αρχισε πάλι βήχα.δεν ξέρω πως να το χειριστώ.μήπως πρέπει να την δει πνευμονολόγος.εχει και igE 900

ID: 1821
  Αποστολέας: Αναστάσης Γεϊτσίδης
  Ημερομηνία: Sat Mar 1, 2014 - 14:40
Ερώτηση:
καλημερα σας γιατρε, ειμαι 22 χρονων πριν 3-4 εβδομαδες αρχισαι να με ενοχλει κατι στο λαιμο στιν αριστερη πλευρα απο μεσα , με ενοχλει οταν καταπινω (οχι πονος μονο ενοχλιση και δεν φενεται εξωτερικα)και ειδικα στον υπνο, το αισθανομαι σαν φλεμα αλλα δεν φευγει εδω και καιρο...επισης την πρωτη μιαμυση εβδομαδα διεκρινα μια δυσωδία στην αναπνοη μου...Πια η γνωμη σας να παω να το κοιταξω άμεσα ειναι ανυσιχιτικό?

ID: 1822
  Αποστολέας: Αναστάσης Γεϊτσίδης
  Ημερομηνία: Sat Mar 1, 2014 - 14:40
Ερώτηση:
καλημερα σας γιατρε, ειμαι 22 χρονων πριν 3-4 εβδομαδες αρχισαι να με ενοχλει κατι στο λαιμο στιν αριστερη πλευρα απο μεσα , με ενοχλει οταν καταπινω (οχι πονος μονο ενοχλιση και δεν φενεται εξωτερικα)και ειδικα στον υπνο, το αισθανομαι σαν φλεμα αλλα δεν φευγει εδω και καιρο...επισης την πρωτη μιαμυση εβδομαδα διεκρινα μια δυσωδία στην αναπνοη μου...Πια η γνωμη σας να παω να το κοιταξω άμεσα ειναι ανυσιχιτικό?

ID: 1820
  Αποστολέας: Αθανασια (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 28, 2014 - 15:41
Ερώτηση:
καλημερα σας, γιατρε.Ειμαι 31 ετων.πριν κανενα χρονο ψυλαφισα στο σημειο που ειναι ο λαιμος και κατω απο το αυτι της δεξιας πλευρας ενς στρογγυλο μπαλακι.Μερικες φορες οταν το πατισω δυνατα ποναει.πηγα σε παθολογο και ορλ .Μου ειπαν οτι δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.τι λετε εσεις

ID: 1819
  Αποστολέας: Μαρια
  Ημερομηνία: Fri Feb 28, 2014 - 5:27
Ερώτηση:
Καλημερα κ απο μενα γιατρε! Ειμαι 18 ετων κ εχω τρελαθει ψαχνοντας συνεχως στο ιντερνετ. Πριν 10 ημερες ειχα αμυγδαλητιδα κ πηρα αντιβιωση, παραλληλα ομως ειδα εσωτερικα στη δεξια μ αμυγδαλη ενα εξογκωματακι σαν μικρο σταφυλακι το οποιο ειναι στασιμο κ φαινεται σαν προεκταση της αμυγδαλης μου (ποναει κατα την καταποση).. σας παρακαλω πειτε μου αν ειναι ανησυχητικο γιατι εχω αγχωθει!! Μονο αυτο πειτε μου αν πρεπει να παω να το κοιταξω! Ευχαριστω πολυ..

ID: 1818
  Αποστολέας: sissy
  Ημερομηνία: Wed Feb 26, 2014 - 21:07
Ερώτηση:
kalispera sas,eimai 59 xronwn,eixa fymatiwsi prin 1 xrono,exw therapeytei,k twra ksanaexw enan mikro pono sta pleyra, k me exei enoxlisei 2 -3 fores sta plagia tou thwraka apo tin mia pleyra san mikros ponos gia merika lepta mono.ti prepei na kanw?einai anisixtiko?piga ston giatro k mou eipe einai aplws muikos ponos.den me eksetase.tha prepei na kanw kapoia eksetasi se pneymonologo?

Απάντηση:
Είναι βέβαιο ότι , επειδή είσαστε υποψιασμένος, δεν θα ησυχάσετε αν δεν κάνετε μια ακτινογραφία θώρακα. Να την κάνετε για να ηρεμήσετε. Να είσαστε βέβαιος ότι τι αρνητικό αποτέλεσμα της ακτινογραφίας, θα είναι θεραπευτικό για σας.

ID: 1817
  Αποστολέας: μαρία
  Ημερομηνία: Sun Feb 23, 2014 - 22:54
Ερώτηση:
καλησπέρα σας, ο αντρας μου ειναι καπετανιος(ηλικια:30χρονων) και καποιος απο το πληρωμα του καραβιου νοσει απο φυματιωση.ο αντρας μου πηγε και εκανε αμεσως μαντου και το σημαδι στο δερμα απο το εμβολιο εφυγε τελειως την επομενη μερα! αυτο σημαινει οτι δεν εχει κολλησει? (επισης να σας πω οτι πριν μια εβδομαδα εκανε και το εμβολιο του κιτρινου πυρετου ελπιζω να μην υπαρχει προβλημα)

Απάντηση:
Θα ήθελα μια καινούργια Mantoux περί το τέλος Απριλίου, έτσι για να είσαστε εντελώς ήσυχη. Η απάντηση είναι για τγο ID1817

ID: 1816
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Sat Feb 22, 2014 - 20:05
Ερώτηση:
kalispera giatre,sas eixa rwtisei prin arketes meres gia ton patera mou,opou eixe ftmatiwsi,therapeytike,alla eprepe na parei kortizoni ksana 18 meres 2medrol twn 16 ,mou eixate anapantisei k sas eyxaristw para poli gi ayto,na min anisixw,den tha anazopurwthei me 18 meres kortizoni.exei stamatisei twra, exoun perasei 8imeres meta tin kortizoni.ayto simainei oti ola einai entaksei,i tha prepei na prepei na perimenoume ki alles meres,to erwtima einai meta apo poses meres o organismos fainetai an einai entaksei?sas eyxaristw para poli ek twn proterwn,k eyxaristoume pou mas kathodigeite k mas kathisixazete giatre.

ID: 1815
  Αποστολέας: ΣΟΦΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 21, 2014 - 13:04
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. Αυτό που θα ρωτήσω δεν σχετίζεται με την φυματίωση αλλά επειδή εκτιμώ τη γνώμη σας αν θέλετε απαντήστε μου ή παραπέμψτε με. Η κόρη μου είναι 8,5 χρονών και έχει πρόωρη καλοήθη αδρεναρχή. Η ενδοκρινολόγος που την πήγαμε μας είπε πως αν αρχίσει να μεγαλώνει και το στήθος της, λόγω του χαμηλού της αναστήματος (1,28) ίσως χρειαστεί να πάρει θεραπεία αναστολής της ήβης. Θα ήθελα τη γνώμη σας, δεδομένου ότι είναι μια αγωγή που μπλοκάρει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει(την ήβη) και τι αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αν την πάρει ή αν δεν την πάρει. Η οστική της ηλικία είναι 7 χρονών και 11 μηνών. Σας ευχαριστώ εκ ττων προτέρων. ΣΟΦΗ

Απάντηση:
Θα έλεγα να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιο από τα ενδοκρινολογικά τμήματα των δύο μεγάλων παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας και να πάρετε άλλη μία γνώμη. Μην βιάζεστε γιατί από ότι κατάλαβα δεν ήλθε ακόμη η στιγμή. Το θέμα είναι εντελώς ειδικό και δεν θα ήθελα να εκφράσω άποψη. Αν βρίσκεστε στη Β. Ελλάδα να γίνει το ραντεβού με τη Θεσσαλονίκη

ID: 1812
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Fri Feb 21, 2014 - 1:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1813
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Fri Feb 21, 2014 - 1:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1814
  Αποστολέας: Ακης
  Ημερομηνία: Fri Feb 21, 2014 - 1:10
Ερώτηση:
Kαλησπερα γιατρέ,διαπίστωσα σήμερα ενα μικρό γρομπαλλάκι στην δεξία γωνία της γνάθου μου λιγο μπροστά απο το αυτί.πονάει λιγάκι οταν το ακουμπάω.τι μπορεί να ειναι?

ID: 1811
  Αποστολέας: Γεωργία1981
  Ημερομηνία: Wed Feb 19, 2014 - 17:05
Ερώτηση:
Γιατρέ θα εκτιμούσα πολύ την άμεση απάντησή σας. Είμαι 33 ετών.Εχω διογκωμένους λεμφαδένες οι οποίοι έχουν παραμείνει και μετα το τέλος του πονόλαιμου ο οποίος διήρκεσε μία εβδομάδα. Ο γιατρός που με παρακολουθεί μου συνέστησε Augmentin για δέκα μέρες λόγω λοίμωξης η οποία δημιούργησε τη φλεγμονή (απομένουν άλλες 7 μέρες αντιβίωσης τώρα) . Σήμερα στον υπέρηχο που μου έκανε στο λαιμό μου είπε οτι έχω και ένα μικρό γρουμπαλάκι στα 7.5 χιλ. το οποίο δεν έχει μορφή φλεγμονής αλλά επειδή είναι πολύ μικρό δεν χρειάζεται να ανησυχώ! Εγώ όμως κοντεύω να σκάσω γιατί αν δεν έιναι φλεγμονή τί αλλο μπορεί να είναι? Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Απάντηση:
Γεωργία, αν πρόκειται να σκάσεις και να έχω και συνέργεια στο σκάσιμο, θα ήθελα να σου πω ότι και το υπερηχογράφημα κακώς το έκανες. Σε παρακαλώ να ασχολείσαι με πιο σημαντικά πράγματα.

ID: 1810
  Αποστολέας: Δημητρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Feb 18, 2014 - 6:44
Ερώτηση:
Γιατρε σας ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε,με βοηθησατε πολυ.Μεσα στην εβδομαδα θα κανονησω να κανω την μαντου,και θα σας πω το αποτελεσμα.Θα προσπαθησω να μαθω εαν του εχουν κανει αμεση χρωση πτυελων και τι βγηκε.Εαν εχω μολυνθει ποτε ακριβως θα βγουν τα συμπτωματα και τι θεραπεια χρειαζεται?και τα παιδια μου μετα απο τους 6 μηνες (εαν εχω μολυνθει) θα βγαλουνε συμπτωματα?θα χρειαστουν θεραπεια για αυτο? Μου ειπανε(κατι απο ολα που ακουσα!)οτι θα χρειαστει σε 40μερες να βγαλω ακτινογραφια,εσεις πιστευεται οτι χρειαζεται?θα διξει κατι τοσο νωρις?οι συναδελφισες μου που εχουν παιδια ειναι το ιδιο αγχομενες θα τις ενημεροσω για την απαντηση σας.Το περιστατικο αυτο εγινε την τελευταια εβδομαδα του ιανουαριου.Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Απάντηση:
Είναι πολλές οι ερωτήσεις σας και δεν είναι εύκολο να απαντώ σε κείμενο για τόσα πολλά. Άλλωστε το κάθε ένα θα δημιουργήσει νέες απορίες και δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Σας παρακαλώ να μου κάνετε ένα τηλέφωνο.

ID: 1809
  Αποστολέας: Δημητρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Feb 16, 2014 - 4:21
Ερώτηση:
Καλησπερα σας,εχω πολυ αγχος γιατι εχω μπερδευτει με παιδιατρους,με πνευμονολογους και με διαφορους σχετικους και ασχετους!Δουλευω σε νοσοκομειο,και ειχαμε εναν ασθενη με ενεργο φυματιωση,που εμπαινα συνεχεια στο θαλαμο του(χωρις μασκα γιατι δεν ξεραμε τιποτα ακομα),του εβαζα οξυγωνο,του επερνα πιεση και γενικα οτι τακτικο γινεται με καθε ασθενη της κλινικης,μπορει να εχω κολλησει?εχω δυο μωρακια και τον μικρο μου τον θηλαζω ακομα,εχω αρρωστησει αυτες τις μερες(βηχα,συναχι κ.τ.λ)και εχω ανησυχισει περισσοτερο,και τα μικρα μου αρρωστησαν,εσεις τι μου προτηνεται να κανω?τον αασθενη τον πηραν απο εμας και τον εχουν απομονωσει στην πνευμονολογικη,μαντου μπορω να κανω επειδη θηλαζω?

Απάντηση:
Εάν είχατε την επαφή που περιγράφετε, τότε η μόλυνσή σας είναι πιθανή, με την προϋπόθεση όμως ότι ο ασθενής σας είχε την άμεση χρώση των πτυέλων θετική και όχι μόνο την καλλιέργρια. Εάν το μυκοβακτηρίδιο του αρρώστου απομονώθηκε μόνο σε καλλιάργεια, η μεταδοτικότητά του είναι χαμηλή Είναι αυτό ένα σημείο του ιστορικού που δεν το γνωρίζω. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και να μολυνθήκατε, η πιθανότητα να νοσήσετε άμεσα είναι πολύ μικρή και κατά συνέπεια να μην σκέφτεστε μετάδοση στα παιδιά σας για τους επόμενους 4-6 μήνες τουλάχιστον. Να συνεχίσετε να θηλάζετε το μωρό σας και δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκα. ΜANTOUX μπορείτε να κάνετε ενω θηλάζετε και όταν γίνει και περάσουν 72 ώρες, να με ενημερώσετε για να σας καθοδηγήσω στη συνέχεια. Στην ανάγκη, πιθανόν να χρειασυεί να συναντηθούμε , για να σας καθησυχάσω κυρίως, γιατί η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, όποια και να είναι η εξέλιξη Θα τα ξαναπούμε.

ID: 1808
  Αποστολέας: Κωστας
  Ημερομηνία: Wed Feb 12, 2014 - 0:26
Ερώτηση:
Καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω εχω ενόχληση Στο δεξί νεφρό και λιγότερο στο αριστερό Σαν πιάσιμο με ελάχιστο πόνο.εχω πάρει αρκετή αντιβίωση Κατα καιρούς,και σημερα ξεκίνησα την Octegra γιατί εχω πνευμονία και εχω πάλι ενοχλήσεις. Ειναι κάτι σοβαρό;

ID: 1807
  Αποστολέας: Κωστας (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Feb 12, 2014 - 0:19
Ερώτηση:

ID: 1806
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Mon Feb 10, 2014 - 4:13
Ερώτηση:
eyxaristw para poli giatre gia tin apantisi.xilia eyxaristw,giati exw ypervoliko agxos.dystyxws trexw kathe mera se giatrous k rwtaw alla psaxnw k sto internet opws leei kai i nikoula.eyxaristw k pali.as elpisoume na pane ola kala k ygeia se olo ton kosmo .to simantikotero ap ola,pragmatika.

ID: 1805
  Αποστολέας: nikoula
  Ημερομηνία: Sun Feb 9, 2014 - 3:00
Ερώτηση:
ειστε πολυ καλοσ που απανταται σε ο,τι σας ρωτησουμε!!σας ευχαριστω!!απλως η ανεργια εμαςπου τωρα τελειωσαμε τις σπουδες μασ, μασ εχει κανει να ασχολουμαστε με γρομπαλακια ανευ σημασιασ οπως λετεκ εσεις γιατι ειμαστε ολη την ωρα στον υπολογιση κ ψαχνουμε

Απάντηση:
Λίγη υπομονή Νικούλα. Θα έρθουν γρήγορα οι καλές στιγμές. Μην ακούς τα περί δεκαετιών για ανάκαμψη. Αυτοί που μας βούλιαξαν απότομα, απότομα θα μας ανακάμψουν. Μπορούν να το πετύχουν σε μια νύχτα!

ID: 1804
  Αποστολέας: νικη
  Ημερομηνία: Sat Feb 8, 2014 - 22:58
Ερώτηση:
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ιδ1798 κ αγχωθηκα λιγο γιατι εγω εχω ενα λεμφαδενακι μισο στραγαλακι ευκινητο αλλα διαγωνια απτο αυτι προσ τον αυχενα δηλαδη δεν ειναι ουτε πλαι στο λαιμο ουτε πισω στον αυχενα,να ανυσηχω?Επειδη ειπατε καλυτερα στο πλαι..σας ζαλισαμε με τους λεμφαδενες..

Απάντηση:
Για ηρέμησε Νικούλα!!!

ID: 1803
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Sat Feb 8, 2014 - 3:49
Ερώτηση:
kalispera giatre mou.o pateras mou exw sklirinsi kata plakas,k prin xronia anakalipsame oti eixe thetiko mantou,metaapo kairo pire anosokatastaltika,kai kortizoni peripou gia 3 mines.emfanise fymatiwsi k ekane therapeia 9 mines.(telos tis agwgis aytis 30 Noembriou.TON IANOUARIO EIXE FRIKTOUS PONOUS STIN MESI K einai dskopatheia afou dokimasame ta panta k den ginotan tipota mas eipan oti prepei na parei kortizoni .twra einai stin 11mera(kai pernei 3 tetarta medrol16)einai poli kalitera.(synolo 18 meres tha parei)exei alles 7 imeres k terma.mas eipan oti mporei an kanei anazopyrwsi i fymatiwsi alla mporei k oxi.fobamai poli.yparxei periptwsi na ginei ayto?apantiste mou sas parakalw.

Απάντηση:
Με 18 μέρες κορτιζόνη δεν αναζωπυρώνεται η φυματίωση. Να μην φοβόσαστε.

ID: 1802
  Αποστολέας: ΜΑΙΡΗ 25ΕΤΩΝ
  Ημερομηνία: Wed Feb 5, 2014 - 23:17
Ερώτηση:
ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ Κ ΕΓΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ,ΤΟ ΕΝΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ, Κ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΓΟΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ.ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ Κ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ!ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Κ ΜΕΝΑ Ο ΦΡΟΝΙΜΗΤΗΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΣΤΗΜΑ Κ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ¨,ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΚΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ Κ ΒΡΗΚΑ Κ ΤΟ ΑΛΛΟ!ΜΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ..ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ..ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΩ Κ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ...ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΟΝΟΓΙΑΤΙ ΑΓΧΟΝΟΜΑΙ..

Απάντηση:
Δεν μπορώ να καταλάβω τι σας έχει πιάσει με τα "γρομπαλάκια" Πρόκειται για λεμφαδένες που ο ρόλος τους είναι αυτό ακριβώς. Να κινητοποιούνται δηλαδή κάθε φορά που απειλείται η περιοχή που υποστηρίζουν αμυντικά. Η μύτη, οι αμυγδαλές, τα δόντια, το τριχωτό του κεφαλιού και όλες αυτές οι περιοχές, είναι πολύ ευάλωτες σε μικρολοιμώξεις.

ID: 1801
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Tue Feb 4, 2014 - 18:32
Ερώτηση:
Για το ID 1797...Δηλαδή ενοείτε γιατρέ πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό; Το μέγεθός του είναι σαν ένα αμύγδαλο..!! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

ID: 1800
  Αποστολέας: Αθηνά πετρομιχελακη (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Tue Feb 4, 2014 - 13:39
Ερώτηση:
Ειμαι συνάδερφος παιδίατρος και χτες έμαθα ότι η γιαγιά ενός βρέφους που παρακολουθώ είχε πνευμονική νόσο με άτυπα μυκοβακτηρια (μου είπε "έχω φυματίωση όχι την κλασσική, την άτυπη") για την οποία είχε λάβει αγωγή για 18 μήνες με 6 φάρμακα. Προ διμήνου σε τυχαίο έλεγχο είχε θετικά πτύελα, αλλα σε επανακαλλιεργειες είναι αρνητικη (50 ημερών). Το βρέφος (7 μηνών) διατρέχει κίνδυνο αν είναι άτυπα; χρήζει μαντου; θα είχε νόημα να γινει bcg σε αυτο το παιδί;

Απάντηση:
Κυρία Πετρομιχελάκη, σας απήντησα στο μύνημα που μου στείλατε στο FB και σας έδωσα και το τηλέφωνό μου να επικοινωνήσουμε. Κάτι δεν μου πάει καλά με την πνευμονική από άτυπα και θέλω να έχω περισσότερες πληροφορίες.

ID: 1798
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 21:18
Ερώτηση:
Μία διευκρίνιση για το ID 1797...To σημείο που εννοώ είναι στο πλάγιο μέρος του λαιμού και όχι στο πίσω μέρος.

Απάντηση:
Ακόμη καλύτερα αν είναι στο πλάϊ και όχι πίσω!

ID: 1799
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 21:18
Ερώτηση:
Μία διευκρίνιση για το ID 1797...To σημείο που εννοώ είναι στο πλάγιο μέρος του λαιμού και όχι στο πίσω μέρος.

ID: 1797
  Αποστολέας: Ευαγγελία
  Ημερομηνία: Mon Feb 3, 2014 - 20:44
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας γιατρέ.Είμαι 20 χρονών και εδώ και μερικές μέρες έχω παρατηρήσει ένα μικρό γρομπαλάκι εκεί που ξεκινάει ο αυχένας κατακόρυφα του αυτιού.Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες όταν καταπίνω πονάω (προφανώς στην αμυγδαλη,από τη μεριά όμως που έχω το γρομπαλάκι) και νιώθω ότι ο πόνος φτάνει μέχρι το αυτι.Τι μπορεί να είναι γιατρέ?Καποια κύστη?

ID: 1796
  Αποστολέας: γρηγορης
  Ημερομηνία: Sun Feb 2, 2014 - 0:03
Ερώτηση:
γιατρε εχω βγαλει εδώ και τρεις μηνες ένα γρουμπαλακι στη δεξια παρωτιδα πηγα σε καποιον ωριλα μου ειπε να κανω υπερηχο και μαγνητικη και οι δυο εξετασεις εδειξαν ότι είναι μικρος λεμφαδένας ενός εκατοστου ο γιατρος μου ειπε ότι είναι ένα μικρο λιπωμα και δεν θα πρεπει να ανησυχω καποιες φορες διογκώνετε και ποναει ελαφρα ποια είναι η γνωμη σας;

Απάντηση:
Είναι ένας μικρός ενδοπαρωτιδικός λεμφαδένας που κάποια στιγμή θα υποχωρήσει. Δεν είναι λίπωμα γιατί δεν υπάρχουν στην περιοχή αυτή. Δεν συνδέεται με τίποτα το ιδιαίτερο.

ID: 1795
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Tue Jan 28, 2014 - 1:33
Ερώτηση:
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ!!

ID: 1794
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Tue Jan 28, 2014 - 1:31
Ερώτηση:
γιατρε συγνωμη μπορει να ειναι κ μικροτερο απο ενα εκατοστο κ ο γιατροσ μοθ ειχε πει οτι ειναι λεμφαδενας

ID: 1793
  Αποστολέας: χριστινα 26ετων
  Ημερομηνία: Mon Jan 27, 2014 - 23:57
Ερώτηση:
γιατρε καλησπερα!διαβασα ολεσ τισ απαντησεισ σασ στα ερωτηματα και πραγματικα σασ συγχαιρω που μιλατε με απλα λογια στον καθενα μασ που ειμαστε αγχωμενοι.Εγω πριν ενα χρονο ανακαλυψα ενα γρομπαλακι περ 1εκ κατω απτισ αμυγδαλεσ στιν δεξια πλευρα κ ο παθολογοσ μου ειπε να μην ανησυχω γιατι ειναι ευκινητο κ μπορει να ευθυνεται ο φρινιμητησ που ειχα βγαλει εκεινο περιπου το καιρο.εγω βεβαια μετα απο δυο μηνεσ πηγα κ εκανα εκσετασεισ αιματοσ απτο αγχοσ μου κ ολα καλα μονο τα ιωσινοφυλα ηταν 7.9 κ ειχε οριο το 5,ο γιατροσ βεβαια μου ειπε οτι οι εξετασεισ μου ειναι καλες.Ο Λεμφαδενασ γιατι ακομα δεν εχει φυγει?αρχιζω να πιστευω οτι παντα ετσι ηταν κ δεν το ειχα προσεξει.κ κατι αλλο στο λεμφωμα οι λεμφαδενεσ εχουν αλλα χαρακτηριστικά δηλ δν μετακινούνται? ευχαριστω πολυ αλλα πραγματικα εδω κ ενα χρονο βασανίζομαι!

Απάντηση:
Μην ασχολείστε καθόλου με τον λεμφαδένα. Μπορεί να είναι εκεί για ένα ακόμη χρόνο ή και μέχρι τα 98 σας!!

ID: 1791
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 8:02
Ερώτηση:
id 1790 Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το "μπαλάκι" αυτό δεν είναι στο δέρμα αλλά μέσα σχεδόν κολλητά σε κάποιο νεύρο του αυχένα.

ID: 1792
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 8:02
Ερώτηση:
id 1790 Ξέχασα να διευκρινίσω ότι το "μπαλάκι" αυτό δεν είναι στο δέρμα αλλά μέσα σχεδόν κολλητά σε κάποιο νεύρο του αυχένα.

ID: 1790
  Αποστολέας: ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  Ημερομηνία: Sat Jan 25, 2014 - 7:37
Ερώτηση:
Είμαι 23 χρονών.Έχω ένα μπαλάκι λίγο πιο αριστερά από το κέντρο του αυχένα μου. Όταν κάνω συγκεκριμένες κινήσεις πιέζοντας ελαφρά το σημείο με ενοχλεί. Η ενόχληση είναι ακριβώς όπως αυτή πού νιώθουμε όταν ήμαστε πιασμένοι και κάποιος πιέζει το νεύρο. Το συγκεκριμένο "μπαλάκι" δεν μπορώ να το εντοπίσω πάντα εύκολα, ενώ ευκολότερα το βρίσκω όταν όντως είμαι πιασμένος(όταν το πιάνω έχω την αίσθηση ότι είναι μαλακό και μπορώ να το μετακινήσω ελαφρώς). Να σημειωθεί ότι ποτέ δεν είχα αυτό το πρόβλημα πριν περάσω Λοιμώδη μονοπυρήνωση(περίπου 5 χρόνια) και αυτό το μπαλάκι με ενοχλεί αρκετά τον τελευταίο χρόνο, σε σημείο που δεν αφήνω κανένα να με ακουμπήσει στο συγκεκριμένο σημείο. Μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό;

Απάντηση:
Διοσύση, μην ασχολείσαι με τα μπαλάκια στο λαιμό σου γιατί δεν είναι πρόβλημα. Ακόμη και από γυμναστική που περιλαμβάνει ασκήσεις του αυχένα, μπορεί να ενοχληθούν. Είναι συχνό πρόβλημα σε σπαστικό ραιβόκρανο, άλλοτε ως αίτιο και άλλοτε ως αποτέλεσμα.

ID: 1786
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 11:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1787
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 11:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1788
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 11:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1789
  Αποστολέας: Γεώργιος
  Ημερομηνία: Wed Jan 22, 2014 - 11:27
Ερώτηση:
καλημέρα γιατρέ. λόγω προβλήμστος στις αμυγδαλές μο χορηγήθηκε amoxil σήμερα (8η μέρα) χρήσης της αντιβίωσης ξύπνησα με εξανθήματα κυρίως σε λαιμό και χέρια και κνησμό (όχι υπερβολικό) . πρέπει να λάβω κάποιο φάρμακο, κάποια αλοιφή? πότε αναμένεται να υποχωρήσει?

ID: 1784
  Αποστολέας: Γιώργος Αθήνα
  Ημερομηνία: Mon Jan 20, 2014 - 20:56
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Γιατρέ. Είμαι 28 χρόνον. Εδώ κ ένα χρόνο έχω βρει στο λαιμό μου λίγο μπροστά από το αυτή. Ένα γρουμπαλακι μικρό όταν το πατάω με το χέρι αλλάζει μεριά κδύσκολα το βρίσκω με το χέρι. Ένα ίδιο ακριβώς έχω βρει κ από την άλλη πλευρά του λαιμό μου. Στο ίδιο μέγεθος. Έχω κάνει εξετάσειςαίματος ήτανε όλες καλές κ ούρων. Τι μπορεί να είναι?? Θέλω να πάω σε δερματολόγο να τα δει. Τι λέτε??? Πια η εμπειρία σας???? Φοβάμαι.ευχαριστώ. Πολύ.

Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να πάτε πουθενά. Πρόκειται για μικρούς προωτιαίους λεμφαδένες, άνευ σημασίας.

ID: 1785
  Αποστολέας: Γιώργος Αθήνα
  Ημερομηνία: Mon Jan 20, 2014 - 20:56
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Γιατρέ. Είμαι 28 χρόνον. Εδώ κ ένα χρόνο έχω βρει στο λαιμό μου λίγο μπροστά από το αυτή. Ένα γρουμπαλακι μικρό όταν το πατάω με το χέρι αλλάζει μεριά κδύσκολα το βρίσκω με το χέρι. Ένα ίδιο ακριβώς έχω βρει κ από την άλλη πλευρά του λαιμό μου. Στο ίδιο μέγεθος. Έχω κάνει εξετάσειςαίματος ήτανε όλες καλές κ ούρων. Τι μπορεί να είναι?? Θέλω να πάω σε δερματολόγο να τα δει. Τι λέτε??? Πια η εμπειρία σας???? Φοβάμαι.ευχαριστώ. Πολύ.

ID: 1783
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jan 18, 2014 - 13:52
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ. Η μικρή εδώ και 1 εβδομάδα έχει ώμους, στο στήθος στην περιοχή του στομαχιού και της κοιλιάς (πιο αραιά ) εμφανίσει διάχυτα ροζ σπιθουράκια μικρά. Το εμβόλιο BCG στην Α δημοτικού σας υπενθυμίζω ότι έγινε 21/11/13. Μήπως είναι παρενέργεια 1,5 μήνα μετά ή κάποια παιδική αρρώστια? Υπ΄όψιν ότι έχουμε κάνει τα ΜΜR (Εμβόλια της ερυθράς ).Πρέπει να λάβει κάποια θεραπεία ή να μείνει στο σπίτι για ένα διάστημα?Θα το εκτιμούσα πολύ αν είχα τη δική σας απάντηση σήμερα. ΄Εχω ενημερώσει και θα συνεχίσω να ενημερώνω γονείς κ γιατρούς για την ευεργετική δράση σας ενεργητικά και μέσω της ενδιαφέρουσας ιστοσελίδας σας. Ευχαριστώ πολύ ειλικρινά.

Απάντηση:
Το θέμα σας είναι Παιδιατρικό και να απευθυνθείτε στον Παιδίατρό σας. Δεν σχετίζεται με κανέναν εμβολιασμό.

ID: 1782
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 12, 2014 - 23:46
Ερώτηση:
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Είστε πάνω απ΄όλα άνθρωπος εκτός από γιατρός .΄Εχετε δίκιο για τις φοβίες αλλά όταν έβλεπα το παιδί μου να υποφέρει -έχει και ιστορικό διπλού πυελοκαλυκικού συστήματος άμφω, σε συνδυασμό με την υψηλού βαθμού παλινδρόμηση- είχε ταλαιπωρηθεί 2 φορές ως βρέφος και πέρισυ στην ηλικία των 5 από αλλεπάλληλες υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και ασυμπτωματικές βακτηρουρίες. Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της χρόνιας χρήσης αντιβιοτικών γι΄αυτό έγινα και εγώ καχύποπτη με κάθε ουσία και ως εκ τούτου εμβολιασμό. Σας κούρασα με το ιστορικό που προανέφερα αλλά ήθελα να είστε κ εσείς γνώστης επί του θέματος διότι δυστυχώς επηρρεάστηκε και η λειτουργία του δεξιού νεφρου σε ποσοστό 36% και 64 % του αριστερού. Τώρα είμαστε χωρίς αντιβίωση και το παιδί δοξα τω Θεώ είναι καλά! Καλή συνέχεια και τις καλύτερες ευχές μου γιατρέ μου

ID: 1781
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 12, 2014 - 3:25
Ερώτηση:
Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου γιατρέ παρέλειψα να σας αναφέρω ένα σπυράκι (σαν τσίμπιμα από κουνούπι) στο δεξί ώμο της 6 ετών μικρής μου ενώ το ΒCG έγινε στο αριστερό μπράτσο. Αναμένω την απάντησή σας με αγωνία. Να προσθέσω ότι άλλες 2 ή 3 φορές 27/11/07 κ 2008(είχε νοσηλευθεί με ουρολοιμώξεις από 5ου βαθμ.παλινδρόμηση των ούρων που διορθώθηκε στο Παίδων πέρισυ μετά από χρόνια χορήγηση αντιβιοτικών, νομίζω κ το 2009 που είχε 2,5 ετών περάσει πνευμονία ) είχε γίνει το τεστ Μαντού. Συνεπώς μετά 4 έτη είναι η 3η ή 4η φορά. Το βρίσκετε σωστό?Σας ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά με υγεία σε εσάς και όλο τον κόσμο.

Απάντηση:
Τι σας έπιασε όλες και αναπτύξατε φοβίες; Ηρεμήστε βρε παιδιά. Είναι δυνατόν να κάνει το BCG στον αριστερό δελτοειδή και να εμφανίσει βλατίδα στο δεξιό; Για τον αριθμό των δερμοαντιδράσεων και 100 να έκανε δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος που επιβάλλει τη διενέργεια πολλών Mantoux, μία 3-5 ετών και μία στα 12, είναι υπεραρκετές. Η φυματίωση στην Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Είναι από τα λίγα που πάμε καλά!!

ID: 1780
  Αποστολέας: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 12, 2014 - 2:59
Ερώτηση:
Η 6χρονη κόρη μου έκανε το ΒCG Εμβόλιο της φυματίωσης στις 21/11/13 & παραπονείται ότι τσούζει και πονάει όταν το βρέχει από το μπάνιο. Δεν αφήνει ούτε να την σκουπίσω εκεί γιατί πονάει. Είναι σαν ξεφλουδισμένο μετά το μπάνιο ενώ στεγνό ήταν σαν μικρό κακάδι. Υπάρχει λόγος ανησυχίας ώστε να την πάω στον παιδίατρό της? Θα εκτιμούσα πολύ αν μου δίνατε την πολύτιμη συμβουλή σας. Καλή δύναμη σας εύχομαι στο δύσκολο λειτούργημά σας

Απάντηση:
Να μην το τραυματίζει και αφού έχει πρόβλημα με το νερό να το βρέχει ελάχιστα ίσα-ίσα για την καθαριότητα. Μετά το βρέξιμο να το σκουπίετε με καθαρή πετσέτα πωματιστά και να το στεγνώνετε εντελώς με πιστολάκι. Αυτό θα κρατήσει και 4-6 εβδομάδες ακόμη

ID: 1779
  Αποστολέας: Αννιτα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jan 11, 2014 - 10:36
Ερώτηση:
Id 1778 ξανα.Episeis na sas pw oti mas exoun minei kialla duo embolia na kanoume , to Havrix duo δοσεις, pou itan gia tis 3/2013 kai i deuteri 9/2013 kai to Tetravac gia tis 6/2013 τα οποιο δεν του τα εκανα λογο του οτι με προβληματισε το τελευταιο του εμβολιο. Εγινε ξαφνικα ενα παιδι "φυτο" ελα δω,κατσε εκει, κανε αυτο, και επρεπε να του το πω εγω πολλες φορες να το καταλαβει, φοβηθηκα για αυτισμο να σας πω την αληθεια, επρεπε να περασουν 6 μηνες να ερθει το παιδι στα φυσιολογικα πλαισια(κατα εμου, γιατι οι παιδιατροι μου λεγανε ειναι μια χαρα) . Εσεις τι λετε, να του τα κανω αυτα τα εμβολια? επησεις θελω να σας πω οτι ειναι ενα παιδι που ολοι τον νομιζουν μεγαλυτερο για την ηλικια του τουλαχιστον 2 χρονια . Τους περναει ενα κεφαλι τα παιδια στη ταξη του, πρεπει να ανυσηχω?

Απάντηση:
Δεν διάβασα αυτή την ερώτηση όταν μίλησα για φοβία. Να κάνετε τα εμβόλια και να φροντίσετε με τη βοήθεια ενός ειδικού να ηρεμήσετε. Σας είναι απαραίτητο.

ID: 1778
  Αποστολέας: Annita (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jan 11, 2014 - 2:35
Ερώτηση:
Σας ευχαριστουμε πολυ που μας βοηθατε γιατρε. Εγω θα ηθελα να σας ρωτησω κατι. Ξερω οτι μαλλον εχετε απαντησει και σε αλλους γονεις σχετικα με το bcg, αλλα εγω παλι θα σας ρωτησω γιατι προβληματιζομαι. Προσοπικα δεν θελω να του το κανω. Στην αρχη εκανα εμβολια χωρις να ξερω πολα γιαυτα. Μετα ομως απο το τελευταιο μας μμρ αρχισα και ψαχνομουν. Ας αρχισω απο την αρχη. Εχω ενα αγορι 6 χρονον εκλεισε τον αυγουστο. Στα 3 του παθαμε πνευμονια δ/π, νοσηλευτηκε στο αγια Σοφια. 1 βδομαδα. Μετα απο 6 μηνες καναμε ξανα πνευμονια, α/π αυτη την φορα. Ακριβος μετα απο δυο χρονια απο την δευτερη φορα, επρεπε να κανουμε το εμβολιο μμρ, καναμε το tetra thumame. Tο επομενο βραδυ χρηαστηκε να παμε επιγοντος παιδον, και πιραμε κορτιζονι 100 σταγονες σολντεσανιλ γιατι επατηε λαριγγητιδα. Μετα απο 20 μερες καναμε και την τρητη πνευμονια. Μετα απο τοσες πνευμονιες, και την εικονα απο το νηπιαγογειο οτι ειχε ατονια και ειχε αλλαξει η συμπεριφορα του, αποφασησαμε να κανουμε καποια τεστ στο ανοσολογηκο τμημα του κυριου Λιατση. Καναμε πολες εξετασεις και κανενα λαθος η κατι στραβα. Δεν ηταν τελικα κατι στο ανοσολογικο του. Μεχρι τωρα το παιδι ειναι μια χαρα αλλα εγω φοβαμαι να του κανω το εμβολιο που θα κανουν στο σχολειο τη πεμπτη. Το παιδι ειναι του 2007, εχει κανει μαντου το 2008 ( ) και το 2010 (-) οταν παθαμε την πρωτη πνευμονια. Και τωρα, επειδη ειναι αλλη περιπτωση, ευαισθητος στη πνευμονια, τι μου προτεινετε, να το κανουμε η οχι το εμβολειο στο σχολειο? και ρωτω παλι, οτι αμα το παιδι μου κανει το εμβολιο, αν νοσησει απο κατι αλλο και η γιατροι πρεπει να αφαιρεσουν την πιθανοτητα της φυματιωσης, πρεπει να του κανουν μαντου, αυτο κανονικα δεν θα βγει θετικο? δλδ οσες φορες θα ειναι οι υποψειες για φυματιωση, τοσες φορες θα κανει και θεραπεια χωρις να νοσει? συγνομη γιατρε για το μεγαλο κημενο, επησεις και για τα ορθογραφικα λαθοι, επειδη ειμαι ξενη.( αλβανια) . Σας ευχαριστω εκ των πρωτερον! Αννιτα

Απάντηση:
Έτσι και αλλιώς δεν το χρειάζεσθε το BCG και όχι μόνο για τη θετικοποίηση της Mantoux. Επειδή βλέπω ότι έχετε αναπτύξει κάποια φοβία, να αφήσετε το παιδί ήσυχο, γιατί σε 2-3 βδομάδες μετα το BCG, θα αρχίσετε να τρώγεστε με τα έλκη, τα κοκκιώματα, τις ουλές, τις λεμφαδενίτιδες και ότι άλλο μπορεί να παρουσιάσει ως επιπλοκή το εμβόλιο.

ID: 1777
  Αποστολέας: ΚΑΤΕΡΙΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Jan 10, 2014 - 11:48
Ερώτηση:
Καλημέρα.Οι κόρες μου είναι 4 και 7 ετών αντίστοιχα.Μπορούν να κάνουν το εμβόλιο MENVEO ή πρέπει να γίνουν 11 ετών;Ευχαριστώ.

Απάντηση:
Μπορούν να το κάνουν σε οποιαδήποτε ηλικία από τη βρεφική και μετά

ID: 1776
  Αποστολέας: Παντελής
  Ημερομηνία: Sat Jan 4, 2014 - 13:48
Ερώτηση:
καλημερα....εδω και δυο μερες εχει πρηστει η δεξια πλευρα της κατω γναθου μου ενω παραλληλα μπορω να νιοσω το πρηξιμο στην εξωτερικι πλευρα του προσωπου μου ακριβωσ κατω απο το πηγουνι μοθ στην δεξια πλευρα επισης..... ποια ειναι η γνωμη σας

ID: 1775
  Αποστολέας: ειρηνη (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jan 1, 2014 - 22:52
Ερώτηση:
γεια σας και καλή χρονια!ο γιοςμου ειναι 3χρονων και 3μηνων. πριν 2 χρονια καναμε μαντου και ειχε βγει θετικο.καναμε τη θεραπεια 6μήνες με ντιανικοτιλ.μετα ξανακαναμε μαντου και ηταν πολυ μικροτερο από το αρχικο και βγαλαμε και ακτινογραφια και ηταν καθαρη.τι πρεπει να προσεχουμε στομελλον για το γιο μας?υπαρχει περιπτωση να παθει φυματιωση?υπαρχει καποιο φαρμακο που δεν πρεπει να παρει ποτε?

Απάντηση:
Όπως περιγράφετε το πρόβλημά σας, δεν είμαι απόλυτα βέβαιος για την αξιολόγηση της πρώτης φυματινοαντίδρασης και ότι αυτή ήταν πράγματι θετική. Πρώτα από όλα θα ήθελα να μάθω ποιος εκτίμησε το αποτέλεσμα της Mantoux. Από τη στιγμή που κάνατε δεύτερη Mantoux, κάτι εντελώς άχρηστο που δεν μας βοηθάει σε τίποτα, αμφισβητώ τα πάντα. Θα ήθελα να έχουμε μία τηλεφωνική επικοινωνία, μια και δεν μπορείτε να μου δώσετε γραπτά στοιχεία ή καλύτερα δεν επιτρέπεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες που χρειάζομαι.

ID: 1774
  Αποστολέας: ελενη
  Ημερομηνία: Sun Dec 29, 2013 - 22:28
Ερώτηση:
τι κανουμε οταν τοπικα πριζεται το μεροσ που καναμε την ενεση στον ποπο

Απάντηση:
Ψυχρές κομπρέσες και σιγά-σιγά θα υποχωρήσει . Είναι τυχαίο, δεν ευθύνεται ο γιατρός.

ID: 1772
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Dec 16, 2013 - 10:31
Ερώτηση:
Καλημέρα σας θα ήθελα να σας ρωτησω ο γιος μου είναι 25 ημερών και συνέχεια κάνει έναν ήχο στον λαιμό σαν να του έχει κάτσει κάτι και προσπαθει να το βγαλει Επειδή η κόρη μου είχε ΓΟΠ υπάρχει περίπτωση να έχει το ίδιο?Σας ευχαριστω πολύ.

ID: 1773
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Dec 16, 2013 - 10:31
Ερώτηση:
Καλημέρα σας θα ήθελα να σας ρωτησω ο γιος μου είναι 25 ημερών και συνέχεια κάνει έναν ήχο στον λαιμό σαν να του έχει κάτσει κάτι και προσπαθει να το βγαλει Επειδή η κόρη μου είχε ΓΟΠ υπάρχει περίπτωση να έχει το ίδιο?Σας ευχαριστω πολύ.

ID: 1771
  Αποστολέας: ΚΥΡΙΑΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Dec 15, 2013 - 0:11
Ερώτηση:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ MENVEO ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 11 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ?

Απάντηση:
Μην διστάζετε. Είναι ακίνδυνο και κυρίως χρήσιμο εμβόλιο.

ID: 1770
  Αποστολέας: νικος
  Ημερομηνία: Mon Dec 9, 2013 - 0:50
Ερώτηση:
γιατρε εχω πιασει ενα γρομπαλακι στο λαιμο μοιαζει με φασολι κατω απο την αμυγδαλη...εχω αγχωθει και σκεφτομαι τα χειροτερα.ειμαι 16 ετων.αισθανομαι οτι μεγαλωνει...

Απάντηση:
Νικολάκη, να ασχοληθείς με τον έρωτα, με τον αθλητισμό και με τα μαθήματά σου και να αφήσεις τα γρομπαλάκια για μας τους ηλικιωμένους. Να έχεις καλές και χαρούμενες γιορτές.

ID: 1769
  Αποστολέας: ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  Ημερομηνία: Sat Dec 7, 2013 - 13:23
Ερώτηση:
Καλημέρα γιατρέ. Έχω χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Σχεδόν κάθε μέρα το πρωί με πονάει λίγο ο λαιμός μου. Στη συνέχεια παύει να υπάρχει αυτή η ενόχληση. Έχω παρατηρήσει πως εδώ και λίγες μέρες έχει πρηστεί ελαφρά ο δεξιός μου λεμφαδένας, ο οποίος βρίσκεται δίπλα από την αμυγδαλή, ακριβώς κάτω από την γνάθο. Εχθές όμως εκεί που ψηλάφιζα το λαιμό μου παρατήρησα εάν πολύ μικρό γρομπαλάκι σε μέγεθος μισού στραγαλιού, κάτω από τον λοβό του αυτιού, λίγο πιο πάνω από την γωνία της γνάθου (στη δεξιά πλευρά όπως και ο λεμφαδένας). Δεν με πονάει, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά, είναι πολύ μικρό και ευκίνητο. Τι πιστεύεται ότι μπορεί να είναι; Χρειάζεται να κάνω κάποια εξέταση; Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την απάντησή σας.

Απάντηση:
Έναι ένα από τα καθημερινά και απλά της υγείας μας και να μην ενδιαφερθείτε καθόλου. Θα κάνουν καμιά εβδομάδα την παρουσία τους και θα φύγουν ήρεμα χωρίς να το καταλάβετε.

ID: 1768
  Αποστολέας: ΠΑΝΤΖΙΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Nov 26, 2013 - 0:02
Ερώτηση:
Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ATARAX ΓΙΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ1ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΛΟΙΦΗ TRAVOCORT PALI GIA 15 HMERES.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΓΩΓΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΑDVANTAN 1 FORA THN ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ELIDEL 6 FORES ΤΗΝ ΕΒΔ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΑΓΩΓΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ Η ΟΧΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση:
Αν με ρωτάτε αν μπορεί, θα σας έλεγα ναί. Στο αν πρέπει να το κάνει ή καλύτερα αν το χρειάζεται, θα έλεγα όχι.

ID: 1767
  Αποστολέας: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 1765 (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Nov 20, 2013 - 13:58
Ερώτηση:
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ SITE ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ, ΩΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ

Απάντηση:
Γιατί δεν γράφετε για ποια Νομαρχία πρόκειται; Δεν είναι δυνατόν να συζητώ με όποιον άγνωστο και να γίνω ο φυσικός δικηγόρος του. Εγώ σας έδειξα το δρόμο. Δεν μπορώ να σας απαγορεύσω να φωτοτυπίσετε την αλληλογραφία μέσω της ιστοσελίδας. Εδώ δεν πρόκειται για ιατρική παράβαση της δεοντολογίας. Πρόκειται για παράνομη πράξη. Οι κύριοι στους οποίους αναφέρεστε οφείλουν να προσφέρουν μόρφωση στο παιδί σας με βάση το Σύνταγμα. Για όλα τα άλλα έχω αρκετά στοιχεία για το δικηγόρο σας στην άλλη ιστοσελίδα μου www.paidiatriki.gr στο θέμα πιστοποιητικά υγείας

ID: 1766
  Αποστολέας: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ 1765 (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Nov 20, 2013 - 11:46
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΧΑΡΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΜΒΟΛΙO. ΙΣΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ MANTOUX ΜΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ MCG, ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ MANTOUX BΓΗΚΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΟ MCG. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Απάντηση:
Επιδή έχετε να κάνετε με συμπεριφορές που δεν μπορεί να σχετίζονται με επιστήμονες πλαισιωμένους με ηθική και επειδή δεν μπορώ εγώ να σας διορίσω Δικηγόρο για να τους βάλει στη θέση τους, να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση υγιεινής της περιοχής σας και να τους επιδώσετε εσείς ή ο Δικηγόρος σας έγγραφο που να τους καθιστά υπεύθυνους για την όποια βλάβη συμβεί στο παιδί σας. Επειδή πρόκειται για ανεύθυνους ψοφοδεείς, θα το βάλουν στα πόδια. Το μόνο πράγμα με το οποίο δεν μπορούν να συνυπάρξουν είναι η ευθύνη!!

ID: 1765
  Αποστολέας: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ID 1764 (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Nov 19, 2013 - 12:22
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΔΩΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ, ΟΜΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ή ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΩ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΓΟΝΙΟΣ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ; ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Απάντηση:
Το κάθε εμβόλιο, γενικότερα , αλλά και το BCG ειδικότερα , αποτελούν επεμβατική πράξη επάνω στο παιδό σας και για το λόγο αυτό απαιτείται η γραπτή έγκρισή σας, χωρίς να είσαστα υποχρεωμένοι να πείτε γιατί. Αν παρά την γραπτή άρνησή σας εμβολιάσουν το παιδί σας, τότε τους περιμένει η Δικαιοσύνη που θα είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αυτούς που θα προβούν σε μια τέτοια ενέργεια. Για παράδειγμα, είναι σαν να χειρουργήσουν το παιδί σας χωρίς τη δική σας συγκατάθεση. Όλα τα περί απελής της δημόσιας υγείας και άλλα είναι για κουτούς.

ID: 1764
  Αποστολέας: ΜΙΑ ΜΑΜΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Nov 17, 2013 - 23:31
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 19-25/11/13 ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΕΝΩ ΣΤΙΣ 11/10/13 ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ TETRAVAC. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ, ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ.

Απάντηση:
Η διατύπωση της ερώτησης σας, δείχνει ότι η τοποθέτησή σας απέναντι στο εμβόλιο κατά της φυματίωσης, είναι θετική. Κατόπιν τούτου θεωρώ υποχρέωσή μου να απαντήσω στην ερώτησή σας, που είναι το tetravac που προηγήθηκε. Ναι μπορεί ακίνδυνα να γίνει το εμβόλιο της φυματίωσης, ακόμη και αν γινόταν την ίδια μέρα με το εμβόλιο που αναφέρατε.

ID: 1763
  Αποστολέας: Πολυ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Nov 13, 2013 - 22:23
Ερώτηση:
επηρεαζεται το αποτελεσμα της mantoux απο εισπνεομενα καρτικοστεροειδη ,flixotide 50 3x2,διοτι ο γιατρος που ηρθε στο σχολειο μας για το BCG δεν θελει να το κανει

Απάντηση:
Είσαστε τυχεροί, διότι από μία στραβή αντίληψη, γλυτώσατε τελικά τον εμβολιασμό.

ID: 1762
  Αποστολέας: Φωτεινή
  Ημερομηνία: Tue Nov 12, 2013 - 2:01
Ερώτηση:
Καλησπερα σας....εδω και παρα πολυ καιρο εχω ενα σας εσωτερικο "μπαλακι" στην περιοχη του αυχαινα αλλα ποτε δεν του ειχα δωσει σημασια ...σημερα λογω ενος τραβηγματος σε εκεινο το σημειο στο σχολειο μου εβαλε θερμαντικη αλοιφη σε εκεινο το σημειο η νοσοκομα και το ψολαφισε γιατι της εκανε εντυπωση.....και με ρωτησε εαν ξερω τι ειναι...αλλα δεν ξερω...μηπως εχετε καμια ιδεα εσεις?

Απάντηση:
Φωτεινή μου, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να σε απασχολήσει , παρά ταύτα αν σου δημιουργεί ανησυχία το γεγονός της παρουσίας του, να το δει κάποιος γιατρός για να ησυχάσεις.

ID: 1761
  Αποστολέας: Αλεξάνδρα Πετούση (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Nov 4, 2013 - 11:05
Ερώτηση:
Καλημέρα σας, ο γιός μου είναι 7 ετών και μας ρώτησαν απ το σχολείο αν θα συμμετέχει στον εμβολιασμό με μαντου. Απάντησα όχι γιατί είδα στο βιβλιάριο υγείας του ότι έχει κάνει το εμβόλιο νόμιζω στην ηλικία των 2 ετών. Πρέπει να το επαναλάβει?Ευχαριστώ

Απάντηση:
Υποθέτω πως έκανε Mantoux σε ηλικία 2 ετών και τώρα σας ζητάνε να κάνει Mantoux και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό να κάνετε BCG εμβόλιο. Αν είναι έτσι η άποψή μου είναι ναι στη Mantoux, όχι στο εμβόλιο.

ID: 1760
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Oct 31, 2013 - 22:38
Ερώτηση:
το μαντου δεν εδειξε κανενα ερεθισμο στα παιδια και η εξεταση ADA στον παππου ηταν 7 δεν ξερω τι ειναι αυτο ακριβως αλλα μου ειπαν οτι τοτε δεν ειναι φυματιωση?!? περιμενουμε την βιοψια.

Απάντηση:
Να μην κάνετε στα παιδιά τίποτα. Θα ευχόμουνα να είχε φυματίωση ο παππούς. Θα τα αντιμετωπίζαμε όλα.

ID: 1759
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Thu Oct 31, 2013 - 20:19
Ερώτηση:
σας ευχαριστω για την απαντηση. ξ αληθεια ειναι πως ειμα 48-50 κιλα κ ποτε δεν εχω παρει γραμμαριο. οσο και αν εχω προσπαθησει να βαλω βαρος. ακομξ κ με την βοηθεια διτροφολογου παραμενω πετσι κ κοκκαλο που λενε. ο θεος να σας δινει υγεια. ειστε αξιος ανθρωπος. πλεον οι γιατροι δεν ασχολουντε κ ουτε βοηθανε τον συνανθρωπο χωρις αμοιβη.. τα βλεπω καθημερινα τριγυρω μου..

Απάντηση:
Νικολέτα μου, θα πάρεις βάρος μόλις ηρεμήσει η ψυχή σου. Καιτότε δεν θα μπορείς να βρεις τους λεμφαδένες γιατί θα έχουν κρυφθεί μέσα στο λίπος, όπως σε όλους τους ανθρώπους

ID: 1758
  Αποστολέας: ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Oct 31, 2013 - 16:34
Ερώτηση:
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑBΑΣΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ ΣΠΥΡΙΔΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ BCG KAI ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ .ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ?

Απάντηση:
πείτε σην ιστοσελίδα μου www,paidiatriki.gr και στην αναζήτηση γράψετε BCG. ΘΑ σας βγάλει στο άρθρο μου; BCG. προσφορά και προβληματισμοί.

ID: 1757
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη
  Ημερομηνία: Thu Oct 31, 2013 - 16:32
Ερώτηση:

ID: 1756
  Αποστολέας: ΧΑΙΔΕΜΕΝΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Oct 31, 2013 - 15:03
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ (ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ,ΗΛΙΚΙΑΣ 6 ΚΑΙ 7,5 ΕΤΩΝ) ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΠΕΡΙΣΥ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΠΥΡΙΔΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ..ΦΕΤΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Απάντηση:
Δεν έχει αλλάξει , ούτε πρόκειται να αλλάξει κάτι, όσο το εμβόλιο είναι το γνωστό BCG. Η θέση μου είναι σταθερή. Δεν σας προσφέρει τίποτα. Μη μου ζητάτε δεδομένα, γιατί δεν είναι εύκολο να γράφω στον κάθε ένα 15 σελίδες.

ID: 1753
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Wed Oct 30, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σας... σας χιλιοπαρακαλω ΒΟΗΘΗΣΤΕ με... ειμαι 23 ετων... πριν 3 χρονια μπηκα στο νοσοκομειο για διογκομενους λεμφαδενες σε λαιμο μασχαλη και βουβονικη περιοχη. η μαμα μου επιμενει πως αυτα τα εχω απο μικρη.. εγω τρελαθηκα απο αγωνια . μου εκαναν οοοολες τις εξαιτασεις εκτος βιοψιας. ειπαν δεν χρειαζεται.. ολες οι εξετασεις καθαρες. το μομο που φανηκε ειναι οτι εχω ααντισομματα για τοξοπλασμα. μαλλον το περασα μικρη και γιαυτο ειναι οι λεμφαδενες διογκομενοι.. εχω λοιπον τις παρακατω αποριες.μετα απο τοσα χρονια δεν θα επρεπε να εχουν ξεπριστει? ακομη πρησμενοι ειναι.. φοβαμαι μηπως εχω κατι αλλο... κλαιω ξαθε μερα. τπυς πιανω και ειναι ακομη εκει... προχθες ενας γιατρος για ασχετο θεμα πηγα τπυς ψιλαφησε κ μου λεει.. τα εχεις κοιταξει ποτε αυτα? μου θυμισε τον εφιαλτη μου παλι..

Απάντηση:
1.Να ξεπεράσεις τον πανικό γιατί τρία χρόνια τώρα, αν ήταν κάτι θα είχε εμφανισθεί. 2. Οι γιατροί συνήθως μόλις δουν λεμφαδένες σκέφτονται βιοψία και για να μην σου το προτείνουν, φαίνεται ότι δεν ανησυχούν 3.Το τοξόπλασμα δεν επιμένει τόσο πολύ με τη διόγκωση των λεμφαδένων 4. Αν είσαι στα 23 σου 35 κιλά φρόντισε να πάρεις βάρος , για να μην τους ψηλαφάς και να μην τους βλέπεις

ID: 1754
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Wed Oct 30, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σας... σας χιλιοπαρακαλω ΒΟΗΘΗΣΤΕ με... ειμαι 23 ετων... πριν 3 χρονια μπηκα στο νοσοκομειο για διογκομενους λεμφαδενες σε λαιμο μασχαλη και βουβονικη περιοχη. η μαμα μου επιμενει πως αυτα τα εχω απο μικρη.. εγω τρελαθηκα απο αγωνια . μου εκαναν οοοολες τις εξαιτασεις εκτος βιοψιας. ειπαν δεν χρειαζεται.. ολες οι εξετασεις καθαρες. το μομο που φανηκε ειναι οτι εχω ααντισομματα για τοξοπλασμα. μαλλον το περασα μικρη και γιαυτο ειναι οι λεμφαδενες διογκομενοι.. εχω λοιπον τις παρακατω αποριες.μετα απο τοσα χρονια δεν θα επρεπε να εχουν ξεπριστει? ακομη πρησμενοι ειναι.. φοβαμαι μηπως εχω κατι αλλο... κλαιω ξαθε μερα. τπυς πιανω και ειναι ακομη εκει... προχθες ενας γιατρος για ασχετο θεμα πηγα τπυς ψιλαφησε κ μου λεει.. τα εχεις κοιταξει ποτε αυτα? μου θυμισε τον εφιαλτη μου παλι..

ID: 1755
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Wed Oct 30, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σας... σας χιλιοπαρακαλω ΒΟΗΘΗΣΤΕ με... ειμαι 23 ετων... πριν 3 χρονια μπηκα στο νοσοκομειο για διογκομενους λεμφαδενες σε λαιμο μασχαλη και βουβονικη περιοχη. η μαμα μου επιμενει πως αυτα τα εχω απο μικρη.. εγω τρελαθηκα απο αγωνια . μου εκαναν οοοολες τις εξαιτασεις εκτος βιοψιας. ειπαν δεν χρειαζεται.. ολες οι εξετασεις καθαρες. το μομο που φανηκε ειναι οτι εχω ααντισομματα για τοξοπλασμα. μαλλον το περασα μικρη και γιαυτο ειναι οι λεμφαδενες διογκομενοι.. εχω λοιπον τις παρακατω αποριες.μετα απο τοσα χρονια δεν θα επρεπε να εχουν ξεπριστει? ακομη πρησμενοι ειναι.. φοβαμαι μηπως εχω κατι αλλο... κλαιω ξαθε μερα. τπυς πιανω και ειναι ακομη εκει... προχθες ενας γιατρος για ασχετο θεμα πηγα τπυς ψιλαφησε κ μου λεει.. τα εχεις κοιταξει ποτε αυτα? μου θυμισε τον εφιαλτη μου παλι..

ID: 1751
  Αποστολέας: ΣΟΦΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Oct 30, 2013 - 15:54
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη Καλησπέρα, Το ξέρω ότι η ερώτήσή μου είναι άτοπη αλλά λόγω της τεράστιας εμπειρία σας με τα παιδιά θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ή να με παραπέμψετε. Η κόρη μου 8 ετών εδώ και περίπου μια εβδομάδα κάνει ένα απότομο ανοιγοκλείσιμο των ματιών και ταυτοχρονα κοιτάζει επάνω (σαν να κοιτάζει το μέτωπό της). Αυτό το κάνει αρκετά συχνά, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Μας λέει ότι δεν την πονάνε τα μάτια της. Την έχει δει οφθαλμίατρος πριν 3 μήνες και δεν είχε κάτι. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. ΣΟΦΙΑ

Απάντηση:
Πρόκειται για tic, πουπροκλήθηκε σε άνα παιδί μάλλον ευαίσθητο, από κάποια αιτία που δεν μπορώ να την ξέρω. Η χρονική στιγμή, Οκτώβριος, μάλλον την τοποθετεί στο σχολείο. Η πίεση του δασκάλου; ο φόβος μήπως πιαστεί αδιάβαστη;, κάποιο παιδί που την ενοχλεί; Οτιδήποτε , χωρίς να αποκλείεται και το σπιτικό περιβάλλον. Να μην δείχνετε ότι το προσέχετε, να μην τη ρωτάτε τι της συμβαίνει και να την βοηθησετε να το ξεπεράσει αντιμετωπίζοντας την αιτία. Πάντως το συγκεκριμένο είναι από τα tics που θα αργήσουν να περάσουν και με πρώτη ευκαιρία, πίεση, θα επανέλθει.

ID: 1752
  Αποστολέας: ΣΟΦΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Oct 30, 2013 - 15:54
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη Καλησπέρα, Το ξέρω ότι η ερώτήσή μου είναι άτοπη αλλά λόγω της τεράστιας εμπειρία σας με τα παιδιά θα ήθελα να με συμβουλεύσετε ή να με παραπέμψετε. Η κόρη μου 8 ετών εδώ και περίπου μια εβδομάδα κάνει ένα απότομο ανοιγοκλείσιμο των ματιών και ταυτοχρονα κοιτάζει επάνω (σαν να κοιτάζει το μέτωπό της). Αυτό το κάνει αρκετά συχνά, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Μας λέει ότι δεν την πονάνε τα μάτια της. Την έχει δει οφθαλμίατρος πριν 3 μήνες και δεν είχε κάτι. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και συγχαρητήρια για την προσφορά σας. ΣΟΦΙΑ

ID: 1750
  Αποστολέας: Maria
  Ημερομηνία: Tue Oct 29, 2013 - 15:45
Ερώτηση:
Δυστυχως το νοσοκομειο δεν ειχε παιδιατρο ολο το τριημερο σημερα καναμε μαντου στα μικρα αποτελεσματα για σπηλαιο και πτυελα δεν εχουμε ακομα. αν δω ερεθισμο να ανεβω στο παιδων την πεμπτη να το αξιολογησουν εκει? ισχυει ακομα οτι το ιατρειο ειναι Πεμπτη?

ID: 1749
  Αποστολέας: Μαρια
  Ημερομηνία: Sun Oct 27, 2013 - 0:57
Ερώτηση:
μενουμε τριπολη προσπαθησα να επικοινωνησω μαζι σας στο 210 77 26 348 δεν ηξερα αλλο τηλ, επισης οι πνευμονολογοι ακομα δεν ξερουν αν ειναι φυματιωση υποψιαζονται και καρκινο βρηκαν αυξημενους καρκινικους δεικτες αλλα οπως σας ειπα και θετικο μαντου.

Απάντηση:
Το τηλέφωνο που αναφέρετε δεν ανήκει σε μένα,αλλά είναι το προ 7ετίας στο Α.ΚΥΡΙΑΚΟΥ . Πηγαίνετε αύριο στο παιδιατρικό της Τρίπολης και ζητήστε από μέρους μου να σας κάνουν Mantoux και ότι δεν πρέπει να αναβληθεί λόγω της ηλικίας του παιδιού

ID: 1748
  Αποστολέας: μαρια
  Ημερομηνία: Sat Oct 26, 2013 - 20:45
Ερώτηση:
το μικρο μας ειναι τριων μηνων, μηπως θα επρεπε να παω στο νοσοκομειο και να απαιτησω να γινει;

Απάντηση:
Συγγνώμη αλλα δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για βρέφος. γράψτε μου που είναι η κατοικία σας, πόλη ή αττική και Δήμο, για να σας πω τι θα κάνετε. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντί να αλληλογραφούμε και να χάνουμε χρόνο, δεν μου τηλεφωνήσατε.

ID: 1747
  Αποστολέας: Μαρια
  Ημερομηνία: Sat Oct 26, 2013 - 16:44
Ερώτηση:
δυστυχως δεν μας κανουν μαντου ουτε στο νοσοκομειο ουτε ο παιδιατρος λογω των αργιων μας ειπαν Τριτη πρωι ή Τεταρτη αν κανουμε τριτη να ανεβουμε την πεμπτη στο ιατρειο σας με οτι αποτελεσματα εχουμε και να αξιολογησετε εσεις και το μαντου;

Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι την ευθύνη για το κατάντημα της υγείας την έχει ο Υπουργός. Εμείς οι γιατροί με την αναλγησία μας, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό ευθύνης. Εκτός της αναλγησίας, υπάρχει και χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Δεν άναβάλεις ούτε ώρα τη φυματινοαντίδραση σε ένα νήπιο 3 ετών, ούτε είσαι υπάλληλος πολεοδομίας με το ελάτε από Δευτέρα. Το νήπιο έχει επαφή με φυματίωση . Τέλος πάντων θα περιμένουμε όποτε ευαρεστηθούν.

ID: 1745
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Oct 25, 2013 - 23:03
Ερώτηση:
Ο παππους μας νοσηλευεται με πνευμονικη συλλογη στο νοσοκομειο και μολις με ειδοποιησαν οτι το μαντου ειναι 20 χιλιοστα, εχω τρια παιδια 7 4 και 3 μηνων στην μεγαλη δεν εχω κανει το bcg περυσι στο σχολειο εκανα μονο το μαντου που ηταν αρνητικο, σας παρακαλω επειδη ειμαι απο επαρχια καθοδηγηστε με τι πρεπει να κανω ανυσηχω ιδιαιτερα για τον μικρο.πρεπει να σας πω οτι με τον παππου και την γιαγια εχουμε καθημερινη επαφη σχεδον ζουμε μαζι το σπιτι μας ειναι πανω κατω και τις τελευταιες 2 εβδομαδες κρατουσαν το μωρο τις ωρες που ημουν στην δουλεια.

Απάντηση:
Πρώτα από όλα, ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Αν ο παππούς έχει φυματιώδη πλευρίτιδα, τότε , κατά πάσα πιθανότητα δεν μεταδίδει φυματίωση. Αίναι σπάνιο να έχει πλευρίτιδα και ανοιχτό σπήλαιο. Θα κάνετε αύριο, αν είναι δυνατόν, Mantoux και στα τρία παιδιά, που ευτυχώς δεν έχουν BCG. Τη Δευτέρα να μου στείλετε τα αποτελέσματα και μαζί θα με πληροφορήσετε αν ο Παππούς έχει σπήλαιο ή θετικά για μυκοβακτηρίδιο, πτύελα. Αυτά προς το παρόν

ID: 1746
  Αποστολέας: Μαρια (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Oct 25, 2013 - 23:03
Ερώτηση:
Ο παππους μας νοσηλευεται με πνευμονικη συλλογη στο νοσοκομειο και μολις με ειδοποιησαν οτι το μαντου ειναι 20 χιλιοστα, εχω τρια παιδια 7 4 και 3 μηνων στην μεγαλη δεν εχω κανει το bcg περυσι στο σχολειο εκανα μονο το μαντου που ηταν αρνητικο, σας παρακαλω επειδη ειμαι απο επαρχια καθοδηγηστε με τι πρεπει να κανω ανυσηχω ιδιαιτερα για τον μικρο.πρεπει να σας πω οτι με τον παππου και την γιαγια εχουμε καθημερινη επαφη σχεδον ζουμε μαζι το σπιτι μας ειναι πανω κατω και τις τελευταιες 2 εβδομαδες κρατουσαν το μωρο τις ωρες που ημουν στην δουλεια.

ID: 1744
  Αποστολέας: στεφανος
  Ημερομηνία: Thu Oct 24, 2013 - 2:00
Ερώτηση:
εχω πιασει ενα γρομπαλακι στη μια πλευρα του λαιμου.ειμαι 17 χρονων Βρισκεται κατω απο την αμυγδαλη

Απάντηση:
Στη θέση σας θα ανέθετα την υπόθεση σε Δικηγόρο, διότι είναι ποινικά κολάσιμη η διενέργεια μιας οποιασδήποτε ιατρικής πράξης στο παιδί χωρίς την έγκρισή σας. Ιδιαίτερα αν στο παιδί χορηγείται οποιοδήποτε βιολογικό υλικό, όπως είναι η Μantoux. Κάποια στιγμή, ένας γονιός πρέπει να υψώσει το ανάστημά του στους αμόρφωτους αυθαιρετούντες, για να πληρώσουν και να λήξει μια για πάντα η κατάχρηση εξουσίας από ανθρωπάκια, επάνω στα παιδιά μας. Να γνωρίζετε ότι η φυματίωση είναι σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, το εμβόλιο BCG είναι εντελώς ανίσχυρο να προλάβει φυματίωση.

ID: 1743
  Αποστολέας: ΓΙΑΝΝΗΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Oct 23, 2013 - 14:51
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΝ ΓΟΝΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΜΑΝΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΊΩΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΊΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΤΟΥ ΜΗΝΑ.

Απάντηση:
Από λάθος , την απάντησή μου σε σας, την έστειλα στο ID1744, στο Στέφανο, που με την ευκαιρία να πάψει να ασχολείται με τα γρομπαλάκια.

ID: 1742
  Αποστολέας: ΒΑΣΙΛΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 22, 2013 - 11:07
Ερώτηση:
Σας ευχαριστώ πολυ για την αμεση απάντησή σας!

ID: 1741
  Αποστολέας: ΒΑΣΙΛΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Oct 21, 2013 - 14:45
Ερώτηση:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (PENTAVAC ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΥΟ ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ (ΕΥΚΙΝΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ) ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ (ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ) ΤΗΣ 19 ΜΗΝΩΝ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΟΥΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΒΩΝΙΚΗ ΧΩΡΑ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Απάντηση:
Δεν σχετίζονται με το εμβόλιο και δεν πρέπει να σας ανησυχούν. Αρκεί να μην τα ψηλαφάτε κάθε και τα ερεθόζετε.

ID: 1740
  Αποστολέας: ΜΑΡΙΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Oct 18, 2013 - 13:24
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλημέρα, και συγχαρητήρια για το έργο σας. Θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με κάποιο εμβόλιο που μας πρότεινε να κάνουμε ο παιδίατρος και δεν ήταν μέσα στον προγραμματισμένο εμβολιασμό. Το εμβόλιο λέγεται Menveo Fl No 1 και μας είπε να το κάνουμε στην ηλικία των 11 ετών. Είναι απαραίτητο να γίνει ή μήπως επιβαρύνουμε τον οργανισμό του παιδιού χωρίς να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη οφέλεια? Τι έχει να κερδίσει με αυτό το εμβόλιο και αν δεν το κάνει από τι κινδυνεύει και πόσο?? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μαρία

Απάντηση:
Πρόκειται για πολύ καλό και ασφαλές εμβόλιο πουπεριάχει μια δεύτερη δόση του εμβολίου μηνιγγίτιδος που κάνατε σε μικρότερη η λικία και ήταν ο ορόπυπος C και στο menveo περιάχονται επί πλέον οι ορότυποι W135, Y και Α. Δυστυχώς λείιπει ο ορότυπος Β που απασχολεί τη χώρα μας ιδιαίτερα, είναι όμως αδύνατο αυτή τη στιγμή να συνυπάρξει με τους άλλους οροτύπους. Υπάρχει από λίγων μηνών , θα έλθη και στην Ελλάδα σύντομα και σας συνιστώ να το κάνετε και εκείνο. Είναι σηναντικά αυτά που σας επισημαίνω όχι μόνο για την υγεία του παιδιού, αλλά είναι και προαπαιτούμενα για σπουδές σε Ευρώπη και Αμερική

ID: 1739
  Αποστολέας: Βασίλης Σταθόπουλος (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Oct 17, 2013 - 15:07
Ερώτηση:
Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν είναι σκόπιμο ή όχι (λόγω παρενεργειών) να κάνει ο 5 και 10/12 ετών γιός μου το εμβόλιο κατά της φυματίωσης. Πάει Α΄ δημοτικού σε σχολείο χωρίς βεβαρημένο περιβάλλον στην Καλαμάτα. Ευχαριστώ.

Απάντηση:
Αν, όπως λέτε το παιδί ζει σε περιβάλλον χαμηλού κινδύνου δεν χρειάζεστε το εμβόλιο κατά της φυματίωσης. Αλλά και αν είχε κίνδυνο, άλλα μέτρα θα σας συνιστούσα περισσότερο ασφαλή και πιο αποτελεσματικά. Ένα παιδί 5-6 ετών δεν το χρειάζεται.

ID: 1738
  Αποστολέας: Άννα Κου (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 15, 2013 - 2:00
Ερώτηση:
σε συνέχεια της ερώτησής μου για το mantoux ο γιος μου είναι 6 χρονών. ευχαριστώ πολύ.

ID: 1737
  Αποστολέας: Άννα Κου (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 15, 2013 - 1:35
Ερώτηση:
καλησπέρα σας, Ο γιος μου έχει κάνει στην Ελλάδα το mantoux 27.5.2013 και ήταν αρνητικό. Λόγω μετανάστευσης στην Αμερική ενώ τους έδωσα και μεταφρασμένη από το Υπουργείο Εξωτερικών ότι έχει προβεί στον έλεγχο για φυματ. με το mantoux, με υποχρέωσαν να προβούμε σε εξέταση QUADIFERON TB-GOLD. Και ρωτώ ορθώς έγινε αυτό? Επίσης μας υποχρεώνουν και σε flu shot (αν και είμαι αντίθετη). Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.

Απάντηση:
Για τους Αμερικανούς το GUANTIFERON αποτελει το gold standard για τη διάγνωση της φυματιώδους μόλυνσης. Όμως μια τελείως αρνητική Mantoux θα ήταν αρκετή αν την έκανε ένας Αμερικανός. Εμάς δεν μας εμπιστεύονται γιαυτό τη ζήτησαν. Όσο για το εμβόλιο της γρίπης είναι υποχρεωτικό για όλο τον πληθυσμό με βάση τη νομοθεσία τους.

ID: 1736
  Αποστολέας: Ιωαννης (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Oct 13, 2013 - 20:41
Ερώτηση:

ID: 1735
  Αποστολέας: Θανος (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Oct 12, 2013 - 23:31
Ερώτηση:
Καλησπερα σας, Τελικα μας ενημερωσανε απο το σχολειο οτι την δευτερα θα γινει η mantoux κ την πεμπτη το bcg.δεν μας δωσανε ομως καποιο εγγραφο ωστε να υπογραψουμε ή οχι για την συναινεση μας σ αυτο.μηπως το εγγραφο που ισως μας δωσουνε θα αφορα μονο το bcg ή υπαρχει περιπτωση να μη μας δωσουνε κανενα εγγραφο? Καπου διαβασα οτι σε περιπτωση αρνησεως των γονεων,χρειαζεται χαρτι απο παιδιατρο...ξερετε κατι γι αυτο?

Απάντηση:
Δεν μου γράψατε σε ποιο σχολείο συμβαίνουν αυτά. Δεν έχετε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για να ασχοληθεί με το θέμα; Δεν υπάρχει γραφείο εκπαίδευσης στο οποίο ανήκει αυτο το "ψυχιατρείο" στο οποίο αναφέρεστε; Είναι δυνατόν να σας λύσω εγώ το θέμα; Αναθέσετε το θέμα σε ένα δικηγόρο, να τους τρίξει τα δόντια και να τους πει ότι είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν εκπαίδευση στο παιδί σας με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και το θέμα της υγείας του παιδιού είναι θέμα των γονέων. Τέλος, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε ακουστικά να βάλουν στην πλάτη του παιδιού, χωρίς την έγκρισή σας.

ID: 1734
  Αποστολέας: Θανος (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Oct 8, 2013 - 2:08
Ερώτηση:
Καλησπερα σας κ.Σπυριδη, Σε ενα μηνα περιπου προκειται να γινει εμβολιασμος ΒCG στην α δημοτικου,στην οποια ταξη φοιτα ο γιος μου.Επειδη ομως εγω δεν θελω να επιτρεψω αυτον τον εμβολιασμο οσον αφορα τον γιο μου, θα μπορουσα να βασιστω (σε περιπτωση επιμονης του διευθυντη του σχολειου) στο εγγραφο που εχετε αναρτησει στην αλλη σελιδα σας με τιτλο "δεν έχετε κάνει Mantoux;; ...δεν σας γράφουμε στο σχολείο!!"?επειδη βλεπω οτι ειναι λιγο παλιο,μηπως υπαρχει καποιο αλλο αρθρο μεταγενεστερο σχερικα μ αυτο το θεμα? Ευχαριστω εκ των προτερων και συγχαρητηρια για το σημαντικοτατο λειτουργημα που πρατετε!

Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κανένα έγγραφο παλαιό ή καινούργιο για να μην επιτρέψετε να αγγίξουν το παιδί σας . Στο έγγραφο συναίνεσης που σας ζητούν να υπογράψετε, θα γράψετε απλά ΟΧΙ και δεν χρειάζεται να δικαιολογήσετε την επινογή σας. Γράψετε ΟΧΙ και αν το εμβολιάσουν παρά ταύτα, τότε θα χρησιμοποιήσετε τη δικαιοσύνη και οι ποινές για τα θέματα αυτά είναι πολύ αυστηρές. Ας μην αναφερθούμε και στα αστικά δικαστήρια που θα ακολουθήσουν για αποζημιώσεις. Γιατί φαντάζεστε ότι ζητούν την έγκρισή σας; Τους έπιασαν οι ευαισθησίες και ο καθωσπρεπισμός;

ID: 1733
  Αποστολέας: αγαπη
  Ημερομηνία: Thu Oct 3, 2013 - 0:51
Ερώτηση:
σας ευχαριστω πολυ.. να ειστε καλα!!

ID: 1732
  Αποστολέας: Αθηνά
  Ημερομηνία: Wed Oct 2, 2013 - 19:16
Ερώτηση:
Ευχαριστώ για την απάντησή σας

ID: 1731
  Αποστολέας: αγαπη
  Ημερομηνία: Wed Oct 2, 2013 - 14:07
Ερώτηση:
εχει σχεση με το οτι εχω κανει σεξ?μπορει να εχω κολλησει καποια αρρωστια κ μου εμφανιστηκε αυτο?

Απάντηση:
Κατάλαβα ότι είχες κάποιες ενοχές και για το λόγο αυτό απέφευγες να το συζητήσες. Όχι δεν φταίει το σεξ και μάλιστα είναι εντελώς ανεξάρτητο από αυτό. Δεν ήταν όμως έγκλημα ότι έκανες, μόνο θα σε συμβούλευα να είσαι πλήρως ενήμερη για ότι το αφορά και να μην μιμείσαι, απλώς.

ID: 1730
  Αποστολέας: αγαπη
  Ημερομηνία: Tue Oct 1, 2013 - 19:36
Ερώτηση:
θα ηθελα πολυ να με βοηθησει καποιος!φοβαμαι τοσο πολυ, δεν θελω να παθω κτ κακο..και δεν θελω να το πω στη μαμα μου

Απάντηση:
Aυτά τα πράγματα δεν τα κρύβουν οι κοπέλες από τη μητέρα τους. Να το πεις άμεσα στη μητέρα σου και να επισκευθείτε έναν γιατρό , ειδικό μαστολόγο, που θα απαντήσει στις ανησυχίες σου. Εκ πρώτης όψεως δεν μοιάζει να είναι ανησυχυτικό, όμως να το δει κάποιος και να μην το αφήσεις στην τύχη του.

ID: 1729
  Αποστολέας: αγαπη
  Ημερομηνία: Tue Oct 1, 2013 - 19:25
Ερώτηση:
γεια σας..ειμαι 15 ετων και μολις ανακαλυψα πως στο δεξι μου στηθος εγω βγαλει κατι σαν μπαλακι στο εσωτερικο του στηθους μου.

ID: 1728
  Αποστολέας: Ερωτημα..
  Ημερομηνία: Tue Oct 1, 2013 - 18:30
Ερώτηση:
Θα ήθελα να ρωτησω αν γίνει mantoux (μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα στο χώρο εργασίας μου) και εμφανιστεί αρνητικό αποτέλεσμα και μετά από διμήνου εμφανιστεί μετά από mantoux σκληρία 9mm και γίνει επαναληπτικά mantoux σε μία εβδομάδα και το αποτέλεσμα της είναι αρνητικό τι μπορεί να σημαίνει αυτό;; Υπάρχει περίπτωση λάθους; θα πρέπει να επαναλάβω κάτι; Ευχαριστώ.

ID: 1725
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Sat Sep 28, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σημερα το πρωι ανακαλυψα ενα πρηξιμο σαν γορμπαλακι διπλα στο αυτι στο σημειο της παρωτιδας και οταν το πιεζω ποναει επισης στην ιδια μερια νιωθω πρησμενο και κατω απο τη γναθο περιπου και οταν το πιεζω ποναει κι αυτο. Εχω ανησυχησει αλλα μιας και σαβκο θα περιμενω μεχρι δευτερα για γιατρο. εχω αγχωθει δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα εβγαλα κι ενα εξανθημα κατω απο το ματι. Ειναι ολα αυτα πολυ ανησυχητικα?

Απάντηση:
Είναι εντελώς προσωρινή η μικρή λεμφαδενική διόγκωση και κατά πάσα πιθανότητα σχετίζεται με τη φλεγμονή που λέτε ή το εξάνθημα κάτω από το μάτι. Να το κυτάξετε όμως για το ενδεχόμενο να είναι ερπητική λοίμωξη

ID: 1726
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Sat Sep 28, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σημερα το πρωι ανακαλυψα ενα πρηξιμο σαν γορμπαλακι διπλα στο αυτι στο σημειο της παρωτιδας και οταν το πιεζω ποναει επισης στην ιδια μερια νιωθω πρησμενο και κατω απο τη γναθο περιπου και οταν το πιεζω ποναει κι αυτο. Εχω ανησυχησει αλλα μιας και σαβκο θα περιμενω μεχρι δευτερα για γιατρο. εχω αγχωθει δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα εβγαλα κι ενα εξανθημα κατω απο το ματι. Ειναι ολα αυτα πολυ ανησυχητικα?

ID: 1727
  Αποστολέας: νικολετα
  Ημερομηνία: Sat Sep 28, 2013 - 21:34
Ερώτηση:
καλησπερα σημερα το πρωι ανακαλυψα ενα πρηξιμο σαν γορμπαλακι διπλα στο αυτι στο σημειο της παρωτιδας και οταν το πιεζω ποναει επισης στην ιδια μερια νιωθω πρησμενο και κατω απο τη γναθο περιπου και οταν το πιεζω ποναει κι αυτο. Εχω ανησυχησει αλλα μιας και σαβκο θα περιμενω μεχρι δευτερα για γιατρο. εχω αγχωθει δεν ξερω αν εχει σχεση αλλα εβγαλα κι ενα εξανθημα κατω απο το ματι. Ειναι ολα αυτα πολυ ανησυχητικα?

ID: 1724
  Αποστολέας: Αθηνά(Ιδ.Υπάλληλος)
  Ημερομηνία: Fri Sep 27, 2013 - 14:09
Ερώτηση:
Καλημέρα,έπειτα απο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην εργασία μου, μου δώσαν προληπτική θεραπεία για 9μηνο λόγω μεταστροφής της μαντου απο αρνητικη σε 15mm σε διάρκεια 2 μηνών.Η Ro θώρακος κφ.Δεν θα έπρεπε να μου κάνουν και το τεστ quartiferon πρώτα; Ευχαριστώ

Απάντηση:
Από τη στιγμή που έχετε εκτεθεί σε εστία μεταδοτική και η δερμοαντίδραση από αρνητική έγινε 15 χιλ, δεν χρειαζόταν το quantiferon.

ID: 1723
  Αποστολέας: ΜΙΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Sep 24, 2013 - 13:10
Ερώτηση:
ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 2 ΕΤΩΝ.ΣΤΙΣ 19/08/2013 ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΖΑ ΤΗΝ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΕΙ ΕΠΙΑΣΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΔΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΑ ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙ. ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΙΣΤΕΙ Ο ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ. ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. ΧΤΕΣ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ. ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΤΡΕΘΑΛΩ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ?

Απάντηση:
Δεν μπορώ να σας πω από τι προκλήθηκε αυτή η μικρή λεμφαδενική διόγκωση, όμως δεν αποτελεί πρόβλημα και δεν πρέπει να σας ανησυχεί, διότι αν κατάλαβα δεν μεγαλώνει. Για κακοήθη διεργασία, ούτε να το συζητάτε.

ID: 1722
  Αποστολέας: Βασιλικη (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Sep 24, 2013 - 0:27
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη, την Παρ. 20/092013 το παιδί μου, που είναι 7 ετών, έκανε τη mantoux. Το Σάββατο 21/09/2013 (έπειτα απο 24 ώρες) εμφάνισε ένα σπυράκι λίγο πάνω απο εκείνο το σημείο. Η παιδιάτρος το μέτρησε 10mm. Μου έδωσε και έκανε ακτινογραφία θώρακος, η οποία είναι καθαρή. Μου συστήνει να πάω το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού να το δούν και εκεί. Επειδή δεν είμαι ενημερωμένη καλά, θα ήθελα να σας ρωτήσω πρέπει να πάω στα επείγοντα ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:
Θα πάτε αύριο Τρίτη στο Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, θα ζητήσετε τον Επικ. Καθηγητή Νίκο Σπυρίδη και θα του πείτε από μέρους μου να μετρήσει το μέγεθος της Μantoux στις 96 ώρες που είναι αύριο. Το λέω αυτό γιατί είναι κρίσιμο να μετρηθεί αύριο και όχι την Πέμπτη που απομακρύνεστε αρκετά από το χρόνο αξιολόγησης. Αν χρειασθεί θα σας δώσει και μία εξέταση που λέγεται QUANTIFERON και θα επιβεβαιώσει ή θα απορρίψει τη διάγνωση της φυματιώδους μόλυνσης. Είναι δυνατόν επίσης να δει τη δερμοαντίδραση αύριο και να σας στείλει στο σπίτι σας λέγοντας ότι δεν έχετε πρόβλημα!

ID: 1718
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Wed Sep 11, 2013 - 13:58
Ερώτηση:
Γιατρε καλημερα.Εχω μια κορουλα 6 μηνων και καθως την αλλαζα χτυπησε το κεφαλακι της κι εκανε καρουμπαλακι στην ακρη του κεφαλιου οχι στη μεγαλη πηγη.ειναι κατι σοβαρο;;

ID: 1719
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Wed Sep 11, 2013 - 13:58
Ερώτηση:
Γιατρε καλημερα.Εχω μια κορουλα 6 μηνων και καθως την αλλαζα χτυπησε το κεφαλακι της κι εκανε καρουμπαλακι στην ακρη του κεφαλιου οχι στη μεγαλη πηγη.ειναι κατι σοβαρο;;

ID: 1720
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Wed Sep 11, 2013 - 13:58
Ερώτηση:
Γιατρε καλημερα.Εχω μια κορουλα 6 μηνων και καθως την αλλαζα χτυπησε το κεφαλακι της κι εκανε καρουμπαλακι στην ακρη του κεφαλιου οχι στη μεγαλη πηγη.ειναι κατι σοβαρο;;

ID: 1721
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Wed Sep 11, 2013 - 13:58
Ερώτηση:
Γιατρε καλημερα.Εχω μια κορουλα 6 μηνων και καθως την αλλαζα χτυπησε το κεφαλακι της κι εκανε καρουμπαλακι στην ακρη του κεφαλιου οχι στη μεγαλη πηγη.ειναι κατι σοβαρο;;

ID: 1717
  Αποστολέας: ΕΥΡΥΔΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Sep 5, 2013 - 13:54
Ερώτηση:
ID: 1715 Καλημέρα και σας ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μου δώσατε. Σαφώς και θα αρνηθώ ενυπόγραφα χωρίς δικαιολογία, απλά με έχουν "βάλει στο μάτι" καθώς επέδειξα μόνο το βιβλιάριο του παιδιού και αρνήθηκα να επιτρέψω να φωτοτυπίσουν τις σελίδες που ήθελαν. Πρόκειται για ενα σχολείο της επαρχίας όπου 30 χρόνια τώρα αυτό έμαθαν αυτό κάνουν, με λειπεί οτι νέοι εκπαιδευτικοί κάθε άλλο απο εκπειδευμένοι είναι , αλλά αυτά δε ειναι επι του παρόντος. Επιτρέψτε μου να αποτανθώ σε εσάς με όλο τον σεβασμό, αν υπάρξει πραγματικό πρόβλημα όταν θα έρθει η ώρα του εμβολιασμού, χωρίς να μιλάω γενικά και αόριστα, ώστε να με βοηθήσετε σε συνεργασία με το δικηγόρο μου, γιατί τους βλέπω έτοιμους για ένθερμο επεισόδιο. Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Να είστε πάντα καλά για να μας βοηθάτε.-

ID: 1716
  Αποστολέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu Sep 5, 2013 - 12:38
Ερώτηση:
Στην Ιστοσελίδα μου www.paidiatriki.gr, θα βρείτε ότι θέλετε για τα πιστοποιητικά εγγραφής στο σχολείο. Θα βρείτε πληροφορίες για το τι είναι νόμιμο και τι είναι παράνομο και καταχρηστικό. Γεγονός είναι ότι θα πρέπει να πάψουμε ως κοινωνία να είμαστε πρόβατα για να έχουμε την δυνατότητα και την ελπίδα κάποτε να αναταχθούμε ως Έθνος και να διατηρηθούμε ως φυλή.

ID: 1715
  Αποστολέας: ΕΥΡΥΔΙΚΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Sep 4, 2013 - 15:32
Ερώτηση:
Γιατρέ μου χαιρετώ, Στο σχολείο της κόρης μου 6 ετών μου ανακοίνωσαν οτι στον επικείμενο εμβολιασμό για την φυματίωση ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι θα γίνει γιατί ειναι υποχρεωτικό και εφόσν εγώ εξέφρασα την αντίθεσή μου, με απείλησαν οτι δεν θα αφήσουν το παιδί να φοιτήσει στη τάξη και οτι θα γίνει θέμα στο σύλλογο γονεών και κηδεμόνων επώνυμα για να ξέρουν ολοι οι γονείς οτι εγώ και το παιδί φέρνουμε αρρώστιες στο σχολείο!!! Εμένα παλιότερα με είχε συμβουλέψει εργαζόμενη στο νοσοκομείο Παίδων να το αποφύγω και όταν χρειαστεί να κάνω το mantoux. Μπορείτε εσείς να βοηθήσετε κάπως ή πρέπει να απευθυνθώ σε δικηγόρο; Με σεβασμό.

Απάντηση:
Η πρώτη επισήμανση είναι ότι δεν αναφέρεστε στο συγγεκριμένο σχολείο και αν μπορείτε και στο διευθυντή ή τέλος πάντων σε όποιον σας απείλησε για να μπορούμε και εμείς να αναφερθούμε επώνυμα και να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία του. Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι για να βάλει κάποιος γιατρός ακουστικά στην πλάτη του παιδιού σας πρέπει να σας ζητήσει την άδεια. Φαντασθείτε να γίνει ένα εμβόλιο, όπου μπαίνουν στο σώμα του παιδιού , με το συγκεκριμένο μάλιστα BCG, μικρόβια ζωντανά εξασθενημένα, χωρίς την γραπτή , ενυπόγραφη έγκρισή σας. Ένας δικηγόρος θα στείλει στη φυλακή τον κύριο διευθυντή και τη νοσηλεύτρια που το έκανε. Όταν θα πάρετε στα χέρια το χαρτί για να υπογράψετε την έγκριση, θα απαντήσετε ΟΧΙ, χωρίς να γράψετε δικαιολογία, δεν υποχρεούστε άλλωστε, και σε ένα ΚΕΠ θα θεωρήσετε το γνήσιο ενός αντιγράφου. Οποιος τολμήσει, ας εμβολιάσει το παιδί. Με το Δικηγόρο σας, θα μιλήσω εγώ.

ID: 1714
  Αποστολέας: panagiotis
  Ημερομηνία: Thu Aug 29, 2013 - 19:58
Ερώτηση:
εχω ενα μπουρμπουλι στο αριστερο στηθος και οταν το πιεζω αρχιζει να με ποναει μηπως γνωριζετε τι μπορω να κανω γι αυτο. τελος μηπως μπορειτε να μ πειτε αν χρειαζετε καμια κλινικη χειρουργικη.....Ευχαριστω πολυ...

Απάντηση:
Ας πονάει λιγάκι, δεν πειράζει. Δεν ξέρω την ηλικία σου, μάλλον όμως είσαι 12-14 ετών. Μεγαλώνεις!!

ID: 1712
  Αποστολέας: popi (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Aug 22, 2013 - 17:55
Ερώτηση:
pio einai to kostos sto embolio madoo ?euxaristo

Απάντηση:
Το κόστος της φυματίνης όπως το προμηθεύονται οι Παιδίατροι από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PASTEUR, είναι πολύ χαμηλό, ίσως λιγότερο από μισό ευρώ ανα δόση. Μην το μετράτε όμως έτσι, γιατί η δερμοαντίδραση Mantoux αποτελεί μία εντελώς ευαίσθητη δοκιμασία που τελικά αυτή την τέχνη της χορήγησης και την αξιολόγηση του αποτελέσματος πληρώνετε και όχι το κόστος του προϊόντος. Κάποτε ρώτησαν τον Τσαρούχη, πως είναι δυνατόν την ώρα που πίνει καφέ να ζωγραφίζει στο πακέτο από τα τσιγάρα του ένα ναυτάκι , να αφήνει το πακέτο στο τραπέζι και αυτός που το βρίσκει να το πουλάει χρυσό, αφού αφιέρωσε μόνο 3 λεπτά. Απάντησε ότι δεν είναι τα τρία λεπτά, αλλά ότι προηγήθηκε δεκαετίες πριν.

ID: 1713
  Αποστολέας: popi (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Aug 22, 2013 - 17:55
Ερώτηση:
pio einai to kostos sto embolio madoo ?euxaristo

ID: 1711
  Αποστολέας: ΕΛΕΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Aug 21, 2013 - 23:22
Ερώτηση:
ΕΝΤΟΝΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ , ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΨΩΡΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΆ ΜΕΤΆ ΑΠΟ ΈΝΑ ΜΗΝΑ Η ΦΑΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

ID: 1709
  Αποστολέας: Ελενη
  Ημερομηνία: Wed Aug 21, 2013 - 15:16
Ερώτηση:
Καλημέρα!Κόλλησα από τον αδερφό μου γαστρεντερίτιδα και εχθες είχα υψηλό πυρετό και πήγαινα συχνά στην τουαλέτα!σήμερα είμαι καλύτερα!σε πόσες μέρες θα μπορώ να κυκλοφορώ έξω χωρίς να κολλήσω τους φίλους μου; Ευχαριστώ

ID: 1710
  Αποστολέας: Ελενη
  Ημερομηνία: Wed Aug 21, 2013 - 15:16
Ερώτηση:
Καλημέρα!Κόλλησα από τον αδερφό μου γαστρεντερίτιδα και εχθες είχα υψηλό πυρετό και πήγαινα συχνά στην τουαλέτα!σήμερα είμαι καλύτερα!σε πόσες μέρες θα μπορώ να κυκλοφορώ έξω χωρίς να κολλήσω τους φίλους μου; Ευχαριστώ

ID: 1708
  Αποστολέας: Μάκης (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Aug 14, 2013 - 17:54
Ερώτηση:
Πρόσφατα είχαμε διάγνωση τις γιαγιάς, λόγω άνοσοκαταστολής απο φάρμακο για την ρευματωιδη αρθριτιδα, με φυματίωση. Δεν έχει βήχα και τα πνευμόνια απο την αξονική ειναι καθαρά . Ξεκίνησε την προβλεπόμενη τριπλή αγωγή · έχω έναν παιδί 11 ετών που όπως και εμείς είχε συναναστροφή με την γιαγιά πριν ανακαλύψουμε την φυματίωση . Ενημερώστε μας σας παρακακαλό τι πρέπει να κάνουμε γιατί απο το νοσοκομείο Λαϊκό μας είπαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλησουμαι. Ευχαριστώ

Απάντηση:
Η γιαγιά από τα γραφόμενά σας έχει κάποια παλαιά φυματιώδη μόλυνση και όχι φυματίωση. Ο λόγος που παίρνει χημειοπροφύλαξη είναι η απομάκρυνση του κινδύνουτης ανάζωπύρωσης φυματίωσης. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε και νομίζω ότι η τριπλή αγωγή που της δώσασνε είναι υπερβολή.

ID: 1707
  Αποστολέας: Κωνσταντινος (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Aug 6, 2013 - 3:30
Ερώτηση:
Η μακλαντιν καλυπτει πνευμονια ή πρεπει να παρει αλλη αντιβιωση.

ID: 1706
  Αποστολέας: Γιωργος (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Jul 30, 2013 - 23:52
Ερώτηση:
Εχετε δικιο ,δεν προσεξα οτι αναφερεστε για φυματιωση εδω.Δεν πηγα εγω το παιδι στο γιατρο και η γυναικα απο το αγχος της,με τις ενεσεις, απορω πως βρηκε το δρομο να γυρισει σπιτι.Και δεν τηλεφωνισα τον γιατρο γιατι λογω ελλειψης χρηματων, δεν το πηγα στον παιδιατρο του.Να σας ρωτησω κατι επι του θεματος τοτε. Στην μεγαλη μου κορη δεν την αφησε ο παιδιατρος να κανει το εμβολιο για τη φυματιωση που κανουν στο δημοτικο,διοτι δεν καλυπτει ολες τις μορφες της και μπερδευει στην διαγνωση αν ποτε κολλησει.Απλα προτεινε να κανω το μαντου οποτε θελω.Και παλι συγνωμη για την αναστατωση

Απάντηση:
Είσαστε πολύ ειλικρινής και σας συγχαίρω γιαυτό. Για το BCG ο γιατρός σας σας συμβούλευσε άριστα και τον συγχαίρω. Μantoux να κάνετε σε ηλικία 12 ετών εάν κάνατε σε ηλικία 4-6 ετών. Ενδιάμεσα, μόνο αν έλθει το παιδί σε επαφή με φυματίωση.

ID: 1705
  Αποστολέας: Γιωργος (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jul 29, 2013 - 23:00
Ερώτηση:
Σας εγραψα και πριν, για τον μικρο 5 χρονων που εκανε το εμβολιο priorix-tetra. Η διατροφη του τις επομενες μερες πρεπει να ειναι προσεκτικη; Να αποφυγουμε αυγα,χοιρινο,ψαρι,σοκολατσες;...Σε περιπτωση που σηκωσει πυρετο,κανει να ερθει σε επαφη με την μικροτερη αδερφη του; Τελος,για το αντιπυρετικο πονσταν, εχετε γνωμη για το αν ειναι υπευθυνο για παρενεργειες; και αν ναι τι να δινω μετα το ντεπον. Και παλι ευχαριστω

Απάντηση:
Αγαπητέ κ. Γιώργο, είναι σαφές ότι η ιστοσελίδα ασχολείται με θέματα φυματίωσης και δεν είναι ''παντός καιρού''. Έχω όμως μία απορία. Αυτά τα ερωτήματα που είναι αρκετά και εκφράζουν μία ανησυχία υπερβολική, γιατί δεν τα κουβεντιάσατε με το γιατρό που εμβολίασε το παιδί σας, αλλά έρχεστε εκ των υστέρων για να συζητήσετε γεγονότα τετελεσμέμα;

ID: 1704
  Αποστολέας: Γιωργος (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jul 29, 2013 - 22:32
Ερώτηση:
Εκανα σημερα στον μικρο ,5 χρονων, εμβολιο το priorix-tetra. Την προηγουμενη δοση την ειχα κανει χωριστα, ενω τωρα για να μην τον τρυπησουμε 2 φορες ,εκανα το tetra. Πιστευετε οτι θα υπαρξει προβλημα που δεν εκανα το tetra και την πρηγουμενη δοση;Δηλαδη μηπως επρεπε να το κανο παλι χωριστα ; Τελοσ , επειδη καλοκαιρι τωρα,το εκανα χθες, αυριο μπορω να τον παω θαλασσα;Αν οχι αυριο μετα απο ποσες μερες; Ευχαριστω, ελπιζω να μην σας κουρασα.

ID: 1703
  Αποστολέας: Στεφανία
  Ημερομηνία: Fri Jul 19, 2013 - 12:59
Ερώτηση:
καλημερα! είμαι 23 χρόνων και εχω διαγνωσμένη νοσο του crohn απο to 2008. Σε χρονια βάση λαμβάνω tb salopirin,περιοδικά κορτιζόνη και λόγω του οτι κανω καθε 15 ημέρες ενεση humira(βιολογικος παράγοντας),είχα λάβει για 8 μήνες rifadin. το διέκοψα εδώ και μια εβδομαδα, και εκανα mantoux για να δουμε αν θα συνεχισω την χορηγηση του rifadin. Το αποτελεσμα ειναι 13 mm. θελω να ρωτησω αν υπάρχει περίπτωση το αποτελεσμα να ειναι ψευδως θετικο λογω των φαρμακων που λαμβανω και σε ποσο διαστημα μπορω να επαναλαβω την mantoux ? Σας ενημερωνω οτι ειμαι εμβολιασμενη για BCG

Απάντηση:
Το γεγονός ότι παίρνετε βιολογικό παράγοντα πρέπει να αξιολογηθεί με προσοχή , διότι θα μπορούσε να επηρεάσει το αποτέλεσμα της φυματινοαντίδρασης, όμως δεν το έκανε και είναι 13 χιλ. Από την άλλη μεριά έχετε κάνει εμβόλιο φυματίωσης , δεν γνωρίζω όμως σε ποια ηλικία. Όπως και να είναι πρέπει με φροντίδα των γιατρών σας, να κάνετε σε αίμα QUANTIFERON ή ΤΒspot, σε ένα νοσοκομείο τριτοβάθμιο. Έτσι θα πάρετε μία σημαντική πληροφορία για το αν η Mantoux είναι αποτέλεσμα του εμβολίου ή κάποιας τυχαίας μόλυνσης. Η θεραπεία που πήρατε , επί 9 μήνες, είναι περίεργη, γιατί δεν υπάρχει τέτοιου είδους χημειοπροφύλαξη, εκτός αν είχατε παρενέργειες από την ισονιαζίδη. Να μην επαναλαμβάνετε όμως την Μantoux, γιατί καμία θεραπεία δεν πρόκειται να την αρνητικοποιήσει.

ID: 1701
  Αποστολέας: βιργινια (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jul 17, 2013 - 0:34
Ερώτηση:
καλησπερα σας! εχω ενα μωρο 9 μηνων κ εδω και δυο τουλαχιστον εβδομαδες εχω ανακαλυψει εναν μικρο γρομπαλακι στο αριστερο στηθος της. η παιδιατρος προτεινει να μην κανουμε κατι απλα να το παρακολοθουμε. η δικια σας γνωμη ποια ειναι? σας ευχαριστω εκ τον προτερον για τον χρονο σας.

Απάντηση:
Ούτε καν να το παρακολουθήσετε! Ξεχάστε το!

ID: 1702
  Αποστολέας: βιργινια (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jul 17, 2013 - 0:34
Ερώτηση:
καλησπερα σας! εχω ενα μωρο 9 μηνων κ εδω και δυο τουλαχιστον εβδομαδες εχω ανακαλυψει εναν μικρο γρομπαλακι στο αριστερο στηθος της. η παιδιατρος προτεινει να μην κανουμε κατι απλα να το παρακολοθουμε. η δικια σας γνωμη ποια ειναι? σας ευχαριστω εκ τον προτερον για τον χρονο σας.

ID: 1700
  Αποστολέας: βικη (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jul 13, 2013 - 17:38
Ερώτηση:
καλησπερα ,εχω ενα παιδακι 11 χρονων,σε ηλικια 4 χρονων εκανε mantoux (αρνητικο).φετος στο σχολειο που θα εκανε της φυματιωσης το εμβολιο δεν το εκανε γιατι επαιρνε αντιβιωση ,ειχα σκοπο την δευτερα να κανονισω στο νοσοκομειο να το κανει να τελειωνουμε αλλα κατα τυχη διαβαζω ολα τα παρακατω σας και εχω αμφιβολια στο ποσο αναγκαιο ειναι.αν εχετε χρονο καποια στιγμη θα εκτιμουσα την γνωμη σας..ευχαριστω πολυ. βεβαια θα μου πειτε αφου διαβασα ολα τα παρακατω γιατι να χρειαζομαι να μου πειτε τα ιδια και εμενα; Μαλλον γιατι η καθε μαμα θεωρει ξεχωριστο το παιδι της και θελει να ειναι απολυτα σιγουρη για το καθε τι...

Απάντηση:
Πολύ σωστά κάνατε Mantoux στα πέντε. Δεν χάσατε τίποτα που δεν κάνατε στα 11. Στον επόμενο χρόνο κάνετε ένα νέο με τον γιατρό σας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αρκετά προβλήματα έχουμε. Δεν θα κάνουμε και τη Mantoux πρόβλημα.

ID: 1699
  Αποστολέας: Γιαννης
  Ημερομηνία: Sat Jul 13, 2013 - 13:52
Ερώτηση:
καλημερα σας ειμαι 30 χρονων και πριν περιπου 3 μηνες επιασα ενα μικρο γρομπαλακι σαν στραγαλι στο δεξι πλευρο μου.Με το δακτυλο μετακινηται και πηγα σε παθολογο και μου ειπε οτι μαλλον ειναι λιπωμα και δεν φαινεται κατι ανησυχητικο.Εκανα εξετασεις αιματος οτι μου ειπε και ηταν ολες πολυ καλές αλλα εμενα το μυαλο μου ειναι και φοβαμαι μην ειναι κατι αλλο...και τωρα ειμαι κρυωμανος στη πλατη και στο στηθος και το μυαλο μου ειναι οτι προερχεται απο το γρομπαλακι.πρεπει να ανησυχω η τζαμπα το σκεφτομαι??Ευχαριστω εκ των προτεςρων

Απάντηση:
Πάνω από 100 φορές έχω απαντήσει για γρομπαλάκια, φαίνεται όμως πως ο φόβος με τη "γρομπαλίτιδα" είναι έντονος. Βέβαια έχει κάποια ευθύνη και ο γιατρός σας, όπου με τη γενική αίματος, έδωσε αξία στην ανησυχία σας. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΊΤΕ!!

ID: 1698
  Αποστολέας: gevrgia (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu Jul 11, 2013 - 11:18
Ερώτηση:
kalhmera .exv mia korh 11 xronvn tyxaia anakalyca ena sklhro groympoylaki ston popo ths .tieinai .anhsyxv

ID: 1697
  Αποστολέας: κατερινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jul 10, 2013 - 15:49
Ερώτηση:
ο γιος μου 7χρ εκανε bcg στις 29-6-13 τωρα εχει παρουσιασει κοκκιομα και πρηξιμο στη μασχαλη ο γιατρος του εχει δωσει rifadin 100mg τι λετε για την αγωγη θα εχει αποτελεσμα τι αλλες επιπλοκες μπορει να υπαρξουν

Απάντηση:
Ιούνιο μήνα πριν από τα μπάνια του παιδιού κάνατε το BCG; Να κόψετε το RIFADIN γιατί δεν σας προσφέρει καμιά βοήθεια. Αυτό που παρουσιάζει το παιδί είναι το πρώτο στάδιο από μία σειρά αντιδράσεις . Απλά θα περιμένετε καρτερικά, χωρίς να κάνετε κάτι. Στη θάλασσα μπορεί να πάει τώρα, γιατί αν ανοίξει το μικρο απόστημα που θα ακολουθήσει, πιθανόν να μην μπορεί να κάνει μπάνια και να το τραυματίζει.

ID: 1696
  Αποστολέας: ελευθερια (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Jul 2, 2013 - 15:10
Ερώτηση:
Σε κάποια δημοσίευση σας αναφέρετε ότι δεν πρέπει να γίνεται κανένας εμβολιασμός στο παιδί χωρίς τη συγκατάθεση του γονέα. Υπάρχει κάποιος νόμος που ο αναφέρει αυτό; Στα σχολεία λένε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η εγγραφή του παιδιού στη Β δημοτικού αν δεν έχει γίνει ο εμβολιασμός.

Απάντηση:
Στην ιστοσελίδα μου που αφορά στην Παιδιατρική, www.paidiatriki.gr σην πρώτη σελίδα θα βρείτε ένα άρθρο με τίτλο. Δεν κάνατε Mantoux; δεν σας γράφουμε στο σχολείο. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει αυτό που ζητάτε!

ID: 1695
  Αποστολέας: Λία (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 26, 2013 - 19:47
Ερώτηση:
Υπάρχει δυνατότητα να διαγραφεί ένα μήνυμα, κι αν ναι σε ποιό email πρέπει να το στείλω. Ευχαριστώ.

ID: 1694
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Mon Jun 24, 2013 - 22:47
Ερώτηση:

ID: 1693
  Αποστολέας: ΑΝΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jun 24, 2013 - 14:36
Ερώτηση:
Η μικρη μου εχει σπυρακια εδο και 5/6 μερες τι φαρμακο πρεπει να παρο για να τις φυγουναι απο το χερι,ποδι.

ID: 1692
  Αποστολέας: νανα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sat Jun 22, 2013 - 17:38
Ερώτηση:
Γεια σασ κ συγχαρητηρια για το λειτουργειμα σας. εχω μια κορη που τωρα ειναι 28 χρονων κ ανακαλυψε ενα γρομπαλακι στην δεξια πλεθρα του αυχενα της κ αγχωθηκε παρα πολυ . τι μπορει να ειναι? το ιδιο εχει κ ο μικρος της γιος ,4 χρονων. ενεκα καρκινου που περασα εγω (πολυποδας εντερου / πρωτου σταδιου) φοβαται οτι εχει κατι τετοιο κ αυτη. βοηθηστε με σας παρακαλω για μπορω κ γω να βοηθησω την κορη μου. Σας ευχαριστω.

ID: 1691
  Αποστολέας: Φροσω θεοφυλακτου (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jun 5, 2013 - 18:36
Ερώτηση:
Γεια σας , χθες αρνηθηκα να γινει το μαντου στον μικρο μου στο σχολειο λογω του οτι ειναι να παμε σε 8 μερες θαλασσα κ εχω δει οτι οταν γινεται αργα την ανοιξη , ποσο μαλλον καλοκαιρι αργει πολυ να κλεισει το κανονικο εμβολιο κ ταλαιπωρει τα παιδια , Μενω στην συμπρωτευουσα , το ερωτημα ειναι αν κ που μπορω να το κανω απο σεπτεμβρη κ μετα , ευχαριστω για το χρονο σας

Απάντηση:
Αν δεν το κάνετε καθόλου θα κάνετε μια πολύ σωστή κίνηση.

ID: 1690
  Αποστολέας: Σοφία (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu May 23, 2013 - 4:12
Ερώτηση:
Καλησπέρα,ανακάλυψα ότι ο φοιτητής γιός μου,19 ετών,πέρασε λοιμ.μονοπυρήνωση και epstein bar,(άγνωστο πότε),μετά από αιματολ.εξετάσεις.Το ξεπέρασε,τα λευκά αιμοσφ.είναι 3.800 ακόμη.Πέρυσι το καλοκαίρι,ξαφνικά,η δεξιά του παλάμη έγινε σκληρή και παρουσίασε στο επάνω μέρος ,λευκές κηλίδες(ακόμη τις έχει). Θάθελα να μου πείτε,τι πρέπει να προσέχει στο μέλλον,γιατί διάβασα ότι υπάρχουν,πιθανότητες,εμφάνισης λεμφώματος στο μέλλον,σε αρκετές περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν. Ευχαριστώ.

Απάντηση:
Δεν έχουν καμία σχέση οι λευκές κηλίδες με τον epstein-barr και τη λοιμώδη μονοπυρήνωση. Όσο για τη σχέση του ιού αυτού και του λεμφώματος, χρειάζεται αρκετή συζήτηση!!

ID: 1689
  Αποστολέας: Δημήτρης
  Ημερομηνία: Wed May 22, 2013 - 23:01
Ερώτηση:
Καλησπέρα, είμαι 22 ετών και για 2,5 βδομάδες έχω λοιμώδη μονοπυρήνωση. Μέχρι πριν 5 μέρες λάμβανα augmentin για περίοδο τεσσάρων ημερών καθώς δεν γνώριζε ο παθολόγος πως έχω Λ.Μ. αλλά με το που το έδειξαν την νόσο τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων που έκανα μου είπε να σταματήσω τη χορήγηση του αντιβιοτικού και με ρώτησε αν είχα εξανθήματα αλλά δεν είχα μέχρι πριν 5 μέρες. Σήμερα, όμως, έκτη μέρα που σταμάτησα τη χορήγηση του augmentin εμφάνισα έντονη φαγούρα σε παλάμες και πατούσες, καθώς και κάποιες κοκκινίλες στα χέρια και στο λαιμό αλλά όχι έντονες. θα έπρεπε να επισκεφθώ απευθείας δερματολόγο ή δεν είναι κάτι ανησυχητικό και να περιμένω να "περάσει" ;

Απάντηση:
To εξάνθημα οφείλεται στην αντίδραση προς το augmentin του ιού της λοιμώδους μονοπυρήνωσης. Μπορείτε να πάρετε αντιϊσταμινικό φάρμακο αν όπως λέτε , έχετε έντονο κνησμό.

ID: 1688
  Αποστολέας: dora (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon May 20, 2013 - 17:17
Ερώτηση:
το μωρό μου είναι έξι μηνών και έχει διατροφικό σωλήνα στη μυτούλα του λόγω των φαρμάκων που πρέπει να παίρνει επειδή έκανε μεταμόσχευση οργάνου σαν νεογέννητο. η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιο είδος μάσκας να του φοράω στο προσωπάκι γιατί τώρα μεγαλώνει κ με τα χεράκια του τραβάει το χανζαπλαστ συνέχεια με συνέπεια να πρέπει να του το αλαζω συνέχεια κ να καταστρέφεται το δερματάκι του. του βάζω ειδική αλοιφή και αλαζω το σωληνάκι εναλάξ μια από το ένα ρουθούνι μια από το άλλο να ξεκουράζεται το δέρμα του το οποίο έχει καταστραφεί τελείως κ κάθε φορά που του βάζω ταινία πονάει μήπως γνωρίζετε κάτι σε στυλ μάσκας με βαμβάκι η λαστιχάκι ειδικό για τέτοια περίπτωση?

Απάντηση:
Δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί αυτά θα πρέπει να τα γνωρίζουν οι παιδοχειρουργοί και οι νοσηλευτές. Για εμάς τους παιδιάτρους δεν αποτελεί το θέμα αυτό μια καθημερινότητα.

ID: 1686
  Αποστολέας: Φίλιππος
  Ημερομηνία: Tue May 14, 2013 - 6:17
Ερώτηση:
Είμαι νέος άντρας 30 ετών και πριν 3,5 εβδομάδες πέρασα μάλλον αμυγδαλίτιδα!Ξεκίνησε με πονόλαιμο και με ένα μπαλάκι στην μια πλευρά του λαιμού λίγο κάτω από την γνάθο και μετά από μια μέρα έφερα πυρετό 39!Ο πυρετός και ο πονόλαιμος μετά από 3 μέρες πέρασαν αφού πήρα αγωγή augmentin!Αλλά το μπαλάκι αυτό υπάρχει μέχρι και σήμερα (λίγο πρέπει να μειώθηκε σε μέγεθος) και μέχρι πριν λίγες μέρες είχα κάποια δέκατα και μόνο το απόγευμα 37,1!Πήγα σε γιατρούς του ΙΚΑ σε χειρούργο όπου μου το έπιασε και είπε δεν είναι τίποτα και σε καμμιά περίπτωση Hodgins που του είπα εγώ και ότι θα περάσει και περιμένει να με δει μετά από 2 μήνες, στην συνέχεια πήγα σε παθολόγο που με εξέτασε λαιμό κτλ., και λεμφαδένες και μου είπε ότι είμαι μια χαρά και σε ωτορυνολλαρυγολόγο όπου και αυτός μου είδε τον λαιμό και μου ψηλάφησε το μπαλάκι αλλά μου είπε δεν είναι τίποτα και να μην ανησυχώ!Ποιά είναι η δική σας γνώμη;

Απάντηση:
Ηδική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τους γιατρούς, ιδιαίτερα αν τρεις σου λένε το ίδιο πράγμα.

ID: 1687
  Αποστολέας: Φίλιππος
  Ημερομηνία: Tue May 14, 2013 - 6:17
Ερώτηση:
Είμαι νέος άντρας 30 ετών και πριν 3,5 εβδομάδες πέρασα μάλλον αμυγδαλίτιδα!Ξεκίνησε με πονόλαιμο και με ένα μπαλάκι στην μια πλευρά του λαιμού λίγο κάτω από την γνάθο και μετά από μια μέρα έφερα πυρετό 39!Ο πυρετός και ο πονόλαιμος μετά από 3 μέρες πέρασαν αφού πήρα αγωγή augmentin!Αλλά το μπαλάκι αυτό υπάρχει μέχρι και σήμερα (λίγο πρέπει να μειώθηκε σε μέγεθος) και μέχρι πριν λίγες μέρες είχα κάποια δέκατα και μόνο το απόγευμα 37,1!Πήγα σε γιατρούς του ΙΚΑ σε χειρούργο όπου μου το έπιασε και είπε δεν είναι τίποτα και σε καμμιά περίπτωση Hodgins που του είπα εγώ και ότι θα περάσει και περιμένει να με δει μετά από 2 μήνες, στην συνέχεια πήγα σε παθολόγο που με εξέτασε λαιμό κτλ., και λεμφαδένες και μου είπε ότι είμαι μια χαρά και σε ωτορυνολλαρυγολόγο όπου και αυτός μου είδε τον λαιμό και μου ψηλάφησε το μπαλάκι αλλά μου είπε δεν είναι τίποτα και να μην ανησυχώ!Ποιά είναι η δική σας γνώμη;

ID: 1685
  Αποστολέας: ΔΗΜΗΤΡΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon May 13, 2013 - 21:38
Ερώτηση:
Γεια σας πριν απο λιγες μερες ο συζυγος νοσηλευτηκε με ενεργο φυματιωση για 10 μερες.Εμεις στο σπιτι , εγω 43 χρονων και τα 2 παιδια μας 10 και 7 παιρνουμε χημειοπροφυλαξη.Ειναι δυνατον ενω παιρνουμε χημειοπροφυλαξη να αρρωστησουμε? Ευχαριστω εκ τον πρωτερον . Θα μπορουσα να σας μιλησω τηκεφωνικα γιατι ειμαι απο επαρχια?

Απάντηση:
Μμπορείτε να μου τηλεφωνήσετε με το κινητό που θα βρείτε στην άλλη ιστοσελίδα μου www.paidiatriki.gr. Αν δεν έχετε θετικοποιήσει τη φυματινοαντίδραση , η προστασία της χημειοπροφύλαξης σε ότι αφορά τη μόλυνση, είναι 65%. Για την εμφάνιση νόσου αγγίζει το 100% με την προϋπόθεση ότι ο σύζυγος έχει μολυνθεί από μη ανθεκτικά μυκοβακτηρίδια.

ID: 1684
  Αποστολέας: αθηνα
  Ημερομηνία: Fri May 10, 2013 - 2:19
Ερώτηση:
εκανα τεστ μαντου πριν 3 εβδομαδες και τα δερματικα συμπτωματα ειναι φανερα κοκκινο δερμα ξηρο και σληρο σε κυκλικο σχημα διαμετρου 2εκατοστα

Απάντηση:
Δεν κατάλαβα ποιο είναι το ερώτημα σας. Αν έχετε απορία γιατί είναι ακόμη κόκκινο και ψηλαφητό, αυτή είναι η πορεία ενός θετικού αποτελέσματος. Μία τοπική υπέρχρωση του δέρματος, μπορεί να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες. Αν έχετε απολέπιση τοπική να βάλετε κάπου- κάπου λίγη βαζελίνη ή ενυδατική κρέμα. Σε περίπτωση κνησμού, τοπικά κρέμα κορτιζονούχο.

ID: 1683
  Αποστολέας: sofia
  Ημερομηνία: Mon May 6, 2013 - 0:21
Ερώτηση:
Γεια σας ο συζηγος μου παιρνει το Dianicotyl γιατι βγήκε θετικος στην μαντου.Τωρα δυο μερες λογω γιορτων ειπιε λιγο κρασι και γεμισε ολο του το σωμα και το προσωπο φλουμπες .Τι πρεπει να κανουμε?

Απάντηση:
Γιατί συνδέετε το κρασί με την Ισονιαζίδη και δεν σκέφτεστε τι έφαγε αυτές τις μέρες ο σύζύγός σας. Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για τροφική αλλεργία.

ID: 1682
  Αποστολέας: ψ.(γονιος) (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Apr 23, 2013 - 2:35
Ερώτηση:
Καλησπερα σας.Σας παρακαλω πειτε μου αν μπορειτε γιατι εχω αγχωθει.Εχω ενα μωρο 13 μηνων και εδω και ενα μηνα εχει εμφανισει ενα σπυρακι χωρις πυον κατω απο το αυτι του.Με το δαχτυλο διακρινω ενα πολυ μικρο σγρουμπουλακι κατι σαν μικρη κυστη.Στην αρχη που ειχε εμφανιστει ηταν πιο εντονο και κοκκινο.Τωρα ισα που φαινεται αλλα δεν εχει φυγει εσωτερικα τελειως.Ισως ειναι και τσιμπημα αλλα δεν εχει φαγουρα ουτε ποναει.Σας παρακαλω πειτε μου τι να κανω;

ID: 1681
  Αποστολέας: Μαρία Μ.
  Ημερομηνία: Wed Apr 17, 2013 - 11:03
Ερώτηση:
Καλημέρα σας και καλή δύναμη. Εργάζομαι σαν λογοπεδικος και έρχομαι καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο όπως επίσης και με αρκετόυς μετανάστες . Ο γιος μου είναι 8 ετών και η κόρη μου 5. Στο σχολείο του γιου μου θα γίνει mantoux και στη συνέχεια το εμβόλιο.Δε θα ήθελα να μπει το παιδί μου σε μια επιβαρυντικη ια την υυγεία του διαδικασία δεδομένου πως είναι 1.35 και μόνο 22 κιλά.Επίσης αθληται και είναι αρκετά δραστήριος και σπάνια αρρωσταίνει(όταν όμως αρρωσταίνει ανεβάζει απότομα 40-40.5 πυρετό και πάντα έχει όρεξη για φαγητό).Η διατροφή του είναι πλούσια και υγιεινή και οι εξετάσεις αίματος που έγιναν προ τριήμερου : αιματοκριτης 39,4 αιμοσφαιρινη 13,4 MCV 72.2 RBC 5,5 WBC 5,73 βασεωφιλα 0,2 λεμφοκύτταρα 37,3 πολυμορφπυρηνα 55,2 Ca 9,3 Fe 44 φερριτινη 31,67 CPK 188 καιδιάφορες άλλες εντός φ.τ. Ο περίγυρος μου με κοιτάει με δυσπιστία που αρνούμαι να εμβολιασμό το παιδί μου. Ποια η γνώμη σας να επιτρέψω η όχι τόσο το δοκιμαστικό όσο και το εμβόλιο;Να επισημάνω πως θηλασα και τα δύο μου παιδιά από 2 χρόνια.Μακρυγορισα για να σας δώσω μια γενική εικόνα του παιδιού. Ευχαριστώ και πάλι καλή δύναμη!

Απάντηση:
Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί αναφέρατε τόσα πράγματα που δεν εχουν σχέση με το εμβόλιο BCG. Τα παιδιά σας δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτό το εμβόλιο, αντίθετα μπορεί να χάσουν τα μπάνια τους το καλοκαίρι, αν πάει κάτι στραβά με το εμβόλιο. Κάνετε λοιπόν Mantoυx, αν έχει κάποιο παιδί περισσότερα από 4 χρόνια να κάνει και αυτό πολύ είναι. Στο ερώτημά σας, γιατί αφού δεν χρειάζεται, συνεχίζει να γίνεται, θα σας απαντήσω ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε συχνά προσηλωμένοι, γατζωμένοι θα έλεγα, στο τίποτα!

ID: 1679
  Αποστολέας: ΓΙΑΝΝΗΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Apr 9, 2013 - 4:11
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 5 ΕΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΜΩΔΗ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ. ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ 2 ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

Απάντηση:
Εάν πρόκειται για λοιμώδη μονοπυρήνωση, δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό!

ID: 1680
  Αποστολέας: ΓΙΑΝΝΗΣ (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Apr 9, 2013 - 4:11
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΤΡΕ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 5 ΕΤΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΛΟΙΜΩΔΗ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΩΣΗ. ΧΘΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ 2 ΓΡΟΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΥΣΗΧΗΣΕΙ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ;

ID: 1678
  Αποστολέας: Αντωνοπουλου (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Apr 4, 2013 - 21:05
Ερώτηση:
Καλησπέρα, έχω μια κορούλα 6 μηνών . Πέρασε ίωση με πυρευο κ βγχα που επηρέασε το αναπνευστικο της με αποτέλεσμα να χρειαστεί αντιβιωση claripen, μάσκα aerolin και σταγόνες soldesanil. Απο εχθές που κάνει τη θεραπεία εχει τρομερή υπνηλια, δεν τρώει σχεδόν τίποτα, ειναι χλωμη κ υποτονική και εχει θερμοκρασία 35,3 απο τη μασχαλη , 35.9 απο το πρωκτο. Οφείλεται στα φάρμακα η' ειναι ανυσηχητικο; Να σημειωσω οτο οι δοσολογια των σταγονων ειναι για 4 μερεσ, πρωι βραδυ : 35, 35,30,30,20,20,15,15. Ευχαριστω εκ των προτέρων .

Απάντηση:
Δεν είναι δυνατόν να πάρω θέση στο πρόβλημά σας, γιατί δεν έχω άμεση γνώση των πραγμάτων και της κλινικής εικόνας, αλλά και διότι δεν πρόκειται για φυματίωση, που είναι το αντικείμενο αυτής της σελίδας. Σας απαντώ μόνο ότι η κορτιζόνη είναι δυνατόν να καλύπτει εντελώς ένα πυρετό ή μία λοίμωξη οπότε η εξέλιξη δεν θα είναι ευχάριστη. Σας παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσετε άμεσα με το γιατρό σας. Η ηλικία του παιδιού δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

ID: 1677
  Αποστολέας: Α.Χ. (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 28, 2013 - 18:48
Ερώτηση:
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΚΟΡΙΤΣΙ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ 10 ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟ ΠΗΓΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΟΜΩς ΤΟ ΠΗΓΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΛΤΡΑ ΣΑΟΥΝΤ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΗ. ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΟΤΙ Ο ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΗΣΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΗΓΑ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΥΣΗΧΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΑΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΥΛΤΡΑ ΣΑΟΥΝΤ.( ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΟ ΑΠΟ ΨΕΙΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΞΗΣΙΜΟ ΕΙΧΕ ΠΛΗΓΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΛΗΓΕΣ.) ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΑΝ Ο ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΜΕ ΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΝΑ ΜΙΚΡΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ Ο ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ, Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΜΗΓΜΟΡΡΟΙΑΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ, ΛΟΙΜΟΞΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΣΕΜΑ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ. ΚΑΝΑΜΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΙΡΕΣ Ο ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΑΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟ ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟ ΣΥΠΤΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΩΟΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΘΑΝΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ; ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

Απάντηση:
Πρόκειται για μια αντιδραστική λεμφαδενίτιδα που οφείλεται σε κοινητοποίηση του αμυντικού μηχανισμού τοπικά, εξ'αιτίας των πολλών φλεγμονών στο κεφάλι του παιδιού. Τόσο οι ψείρες, όσο και η ξηροδερμία που αναφέρετε, παίζουν βασικό ρόλο. Να μην σας απασχολεί το θέμα και να μην ξανακάνετε εξετάσεις. Όταν ησυχάσει το δέρμα, θα ησυχάσει και ο λεμφαδένας ή οι λεμφαδένες.

ID: 1676
  Αποστολέας: alexia (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 28, 2013 - 18:37
Ερώτηση:
Σας στέλλω email και δεν ερχεται μηπως έχει καποιο προβλημα;

ID: 1675
  Αποστολέας: Γ.Τσάκος, (γιατρός) (ιατρός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 24, 2013 - 23:45
Ερώτηση:
Κύριε Καθηγητά είμουνα φοιτητής σας το 1987 και σας θυμάμαι πάντα, ως μια εντυπωσιακή ακαδημαϊκή παρουσία. Έχω έναν 15χρονο ασθενή που παίρνει από το Νοέμβριο 2013 Symbicort 160x2. Μπορώ να κάνω Mantoux, χωρίς να επηρεασθεί το αποτέλεσμα;

Απάντηση:
Αγαμητέ μου φίλε κατ'αρχή ευχαριστώ πολύ για τα ιδιαίτερα κολακευτικά σου λόγια. Νομίζω ότι τότε όλοι μας, εσείς και εμείς, είχαμε μεράκι για να μάθουμε και όρεξη για δουλειά. Για να πω την αλήθεια, δεν μάθατε μόνο εσείς από μένα, αλλά κυρίως εγώ από σας. Στην ερώτησή σου, τώρα. Πρέπει να πάρει πολλά κυβικά βουδεζονίδης ένας 15χρονος για να επηρεασθεί η κυτταρική του ανοσία και άρα δεν έχεις πρόβλημα, ούτε απαιτείται ειδικού τύπου αξιολόγηση του αποτελέσματος

ID: 1674
  Αποστολέας: Αμαλία (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Mar 19, 2013 - 16:13
Ερώτηση:
Εχω δυο παιδιά 7 και 9 χρονών. Να τους κάνω το εμβόλιο της φυματίωσης στο σχολείο ή όχι. Και αν όχι το Mandoux πρέπει να το κάνω κάθε χρόνο, και μέχρι πια ηλικία.

Απάντηση:
Αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε κάποιες από τις πολλές απαντήσεις, σε παρόμοια ερώτηση θα ξέρατε γιατί Ο Χ Ι. Όχι λοιπόν BCG γιατί δεν σας προσφέρει τόποτα. Όσο για το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε Mantoux, διαβάστε την απάντηση στην Παιδίατρο κ. Γκόγκα, ΙD 1670

ID: 1673
  Αποστολέας: Λία (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Mar 15, 2013 - 19:44
Ερώτηση:
Εχω συγγενικό πρόσωπο φορέα φυματίωσης. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι μεταδοτικό ή αν μπορεί να κολλήσει κάποιον (παιδί) μόνο όταν νοσεί ο φορέας.

Απάντηση:
Για να μεταδόσει ένα άτομο φυματίωση πρέπει να νοσήσει και μάλιστα με φυματίωση του αναπνευστικού συστήματος( λάρυγγας- πνεύπονες)

ID: 1672
  Αποστολέας: Ευαγγελία Καρακαρτάλ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Mar 15, 2013 - 18:03
Ερώτηση:
Εχω δύο αγοράκια 8 και 10 ετών. Ο αδερφός μου έμαθα πρόσφατα ότι είναι φορέας φυματίωσης. Τα παιδιά μου έκαναν μέχρι τα 6 τεστ Mandoux το οποίο έβγαινε πάντα αρνητικό. Θα ήθελα να μου πείτε αν πρέπει να κάνουν το εμβόλια της φυματίωσης ή όχι. Τους καλύπτει ή θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα καθώς απ' ότι ξέρω το εμβόλιο δεν καλύπτει 100%, οπότε αν νοσήσουν δεν θα είναι εύκολη πλέον η διάγνωση μέσω Mantoux. Ευχαριστώ.

Απάντηση:
Τα ξέρετε πολύ καλά. Είναι έτσι όπως τα λέτε. Ο αδελφός σας εφόσον δεν νοσεί δεν μεταδίδει και η πιθανότητα είναι να μην νοσήσει ποτέ είναι 94%. Για τις καλές σχέσεις με τον αδελφό σας, σας συμβουλεύω να μην του δείξετε ποτέ ότι τον κρατάτε σε απόσταση απότον φόβο να μην μολυνθείτε.

ID: 1671
  Αποστολέας: βαρβαρα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Mar 14, 2013 - 1:19
Ερώτηση:

ID: 1670
  Αποστολέας: ΓΚΟΓΚΑ ΧΡΥΣΑ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Wed Mar 13, 2013 - 20:05
Ερώτηση:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΟΥΧ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΑΡΧΙΑ!ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ(ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Απάντηση:
Αγαπητή κ. Γκόγκα. Εσείς και όλοι οι συνάδελφοι θα κάνουμε σε παιδιά χαμηλού κινδύνου για φυματίωση μία mantoux στα 3-5 και μία στα 12 και ας λένε ότι θέλουν οι ημιμαθείς και εν μέρει ανεγκέφαλοι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα, παρά τη φτώχια της έχει μικρότερη επίπτωση φυματίωσης από τη Μ. Βρετανία. Ανεξάρτητα από αυτό, θα κάνουμε σε οποιδήποτε χρονικά στιγή Mantoux σε κάθε παιδί που εκτέθηκε σε φυματίωση. Διαβάστε ότι έχω γράψει στην άλλη μου ιστοσελίδα paidiatriki.gr, για τα εντελώς ανόητα πιστοποιητικά υγείας, όπου ο καθένας ασκεί εξουσία μέσω αυτών στα παιδιά και τους γονείς και καμαρώνει γιαυτό. Κανένα άρθρο του συντάγματος δεν αναφέρει ότι δικαίωμα στη μάθηση έχουν μόνο όσα παιδιά έκαναν Mantoux , DTPa, HIB, MMR, Hepat. b και Α, και όλα τα άλλα. Είναι δικαίωμα του κάθε γονιού να αρνηθεί να κάνει οτιδήποτε. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα ο κάθε διευθυντής σχολείου να απαγορεύσει σε ένα παιδί να μορφωθεί. Ούτε να κάνουμε πολλά χατήρια στους γυμναστές που σιγά - σιγά θα ζητήσουν και μαγνητική αγγειογραφία εγκεφάλου για να αποκλεισθεί η αγγειακή δυσπλασία και ΤRIPLEX μεγάλων αγγείων. Ένα θέλω κ Γκόγκα από εσάς: Oργανώστε τους γονείς για να αντιδράσουν. Επίσης κάποιοι ενθουσιώδεις συνάδελφοι εκεί στο Βορρά λένε ότι δημιούργησαν ένα ισχυρό σύλλογο ελευθέρων επαγγελματιών. Τι κάνουν αυτοί οι συνάδελφοι; Δεν προστατεύουν τον κόσμο; Γιατί μέσα στην ατέλειωτη φτώχια δεν παίρνουν θέση να προστατεύσουν το Λαό;

ID: 1669
  Αποστολέας: Πάνος
  Ημερομηνία: Mon Mar 11, 2013 - 7:44
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Είμαι 22 χρόνων και πριν ένα χρόνο περίπου εντόπισα ένα γρομπαλάκι στο λαιμό κάτω και λίγο πιο πίσω από το αυτί. Είπα να το κοιτάξω αλλά το άφησα τελικώς και μου το ξαναθύμησε πριν ένα μήνα περίπου ο κουρέας και από τότε μου έγινε μόνιμη ιδέα. Αποφάσισα να το κοιτάξω, έτσι πήγα σε δερματολόγο ενώ παράλληλα ο πατέρας μου, μου έλεγε ότι το έχω από μικρός και ότι είχε ρωτήσει και τον παιδίατρο μάλιστα και του είχε πει ότι δεν είναι τίποτα απολύτως. Εν τέλει πήγα και ο δερματολόγος μου είπε ότι δεν είναι τίποτα και ότι έχω μάλιστα και στο αριστερό μέρος του λαιμού άλλα δύο, απλώς στο δεξί μέρος του λαιμού είναι ελάχιστα πιο μεγάλο γι'αυτό και έτυχε να το παρατηρήσω και κυρίως όταν γέρνω το κεφάλι μου. Μου είπε ότι ίσως είναι από κρύωμα και ότι μπορεί να τα έχω και για όλη μου τη ζωή. Δεν σε ενοχλούν, δε τα ενοχλείς μου είπε χαρακτηριστικά και ότι 100% δεν είναι τίποτα παθολογικό. Και επίσης ότι είναι λεμφαδένες τραχήλου και ίσως φαίνονται σε μένα επειδή είμαι αδύνατος. Εγώ παρόλα αυτά νιώθω ακόμα αγχωμένος και σκέφτομαι να επισκεφτώ και κάποιον παθολόγο για να το επιβεβαιώσω. Υπάρχει λόγος να ανησυχώ πιστεύετε; Επίσης να επισκεφτώ και παθολόγο ή αρκεί η διάγνωση του δερματολόγου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

Απάντηση:
Αγαπητέ Πάνο, σε παρακαλώ να απαγκιστρωθείς από τέτοιους ψυχαναγκασμούς και ένεκα της ηλικίας σου και δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε μια δημιουργική φάση της ζωής σου. Να ασχοληθείς με πιο σοβαρά πράγματα και με την καριέρα σου. Σε παρακαλώ να μου το υποσχεθείς και από ότι βλέπεις για το γρομπαλάκι δεν κάνω λόγο, γιατί θα ήταν αστείο να ασχοληθώ.

ID: 1668
  Αποστολέας: ΜΕΚΑΓ (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Mar 10, 2013 - 2:24
Ερώτηση:
Τα παιδια μου ειναι 10 χρ και 12χρ και δεν εχουμε κανει το εμβολιο (BCG) με την συμφωνη γνωμη και της παιδιατρου μας , απλα κανουμε καθε 2-3 χρονια ενα μαντου... Εξακολουθουμε να το κανουμε ή δεν χρειαζεται (ρωτω γιατι σε καποια παρομοια ερωτηση ειπατε οτι δεν χρειαζεται...αλλα δεν υπηρχε διευκρινιση αν εχει γινει ή οχι το εμβολιο

Απάντηση:
Δεν χρειάζεται να κάνετε Mantoux, εκτός και αν αντιληφθείτε ότι κάποιο από τα παιδιά σας ήλθε σε επαφή με ασθενή που είχε ενεργό φυματίωση. Ήδη έχετε κάνει πάρα πολλές και στην ουσία μη χρήσιμες.

ID: 1667
  Αποστολέας: Χρυσούλα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Mar 6, 2013 - 1:01
Ερώτηση:
Σήμερα το πρωί κάναμε mantoux στο δίχρονο γιο μου. Το βράδυ ανέβασε πυρετό γύρω στο 38. Μπορεί να οφείλεται σε αυτό;

Απάντηση:
Όχι, είναι ανεξάρτητα τα δύο!

ID: 1666
  Αποστολέας: ΚΑΤΕΡΙΝΑ (γονιός)
  Ημερομηνία: Fri Feb 22, 2013 - 17:59
Ερώτηση:
Καλημέρα σας, Αν και η σελίδα είναι διαφορετικού αντικειμένου επιχειρώ να ρωτήσω το εξής: Κορίτσι 15 απύρετο και σε γενικά καλή κατάσταση με προηγούμενο, προ περίπου 20 ημερών, εμπύρετο 11 συνολικών ημερών , χωρίς συμπτώματα και χωρίς ιδιαίτερα (?) εργαστ. ευρήματα ( αιματοκρ.32 ,crp 56,TKE 50-80 ,ANA 1/160) με παρόμοιο ιστορικό πριν ακριβώς 10 χρόνια και πλήρη (?) έλεγχο απο δημόσια νοσοκομεία, ΑΓ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ σε ηλικία 5 ετών και Γεν.Κρατικό Γεννημ. σε ηλικία 15 ετών με διάγνωση, και στις δύο περιπτώσεις, αγνωστης αιτ.εμπύρετο θα πρέπει στην παρούσα ηλιακή φάση (15 ετών) να παρακολοθουθεί (αν χρειαστεί ) απο παθολόγο η παιδίατρο . Ευχαριστώ

Απάντηση:
Να παραμείνετε στην ευθύνη των Παιδιάτρων του Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ, με πολύ εμπιστοσύνη. Πέραν τούτου δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την υγεία της κόρης σας. Δεν συνδέονται τα δύο επεισόδια.

ID: 1664
  Αποστολέας: ασημινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Feb 21, 2013 - 11:52
Ερώτηση:
μετά πόσες μέρες μπορεί να πάει στο κολυμβητήριο το παιδί μου αν έχει κάνει κρεατάκια

ID: 1665
  Αποστολέας: ασημινα (γονιός)
  Ημερομηνία: Thu Feb 21, 2013 - 11:52
Ερώτηση:
μετά πόσες μέρες μπορεί να πάει στο κολυμβητήριο το παιδί μου αν έχει κάνει κρεατάκια

ID: 1663
  Αποστολέας: Κορρέ Ευαγγελία (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Feb 19, 2013 - 13:49
Ερώτηση:
Έκανε η κόρη μου, 7 ετών, στο σχολείο το εμβόλιο της φυματίωσης. Θα μπορέσει να κολυμπάει στο κολυμβητήριο ή όχι; Κι αν όχι, για πόσο καιρό;

Απάντηση:
Διαβάστε την απάντηση στο ID1660

ID: 1662
  Αποστολέας: Κυριακή (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Feb 19, 2013 - 12:24
Ερώτηση:
(ID: 1661) Λεπτομέρειες για την επαφή δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω. Μόλις επικοινώνησα τηλεφωνικά με το γιό σας, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση και συγχαρητήρια για την άψογη και πολύ ενημερωμένη δουλειά σας.

ID: 1661
  Αποστολέας: Κυριακή (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Feb 18, 2013 - 14:09
Ερώτηση:
Καλημέρα σας. Η 3,5 ετών κόρη μου ήρθε σε επαφή (όχι στενή και μακρόχρονη) με άτομο, επιβεβαιωμένο πλέον, με φυματίωση. Σήμερα έγινε mantoux. Σε περίπτωση αρνητικών αποτελεσμάτων απαιτείται και πάλι η χορήγηση προφυλακτικής θεραπείας, εως οτου να ξαναγίνει έλεγχος στο παιδί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση:
Κάνετε τον κόπο και πριγράψετέ μου με σχετική λεπτομέρεια τις επαφές του παιδιού με την εστία και θα σας απαντήσω αμέσως

ID: 1660
  Αποστολέας: ΚΑΤΡΙΝΑ (παιδίατρος)
  Ημερομηνία: Thu Feb 7, 2013 - 19:29
Ερώτηση:
Κύριε Σπυρίδη καλησπέρα, άσχετα με την άποψη που εκφράζουμε για τη διενέργεια ή όχι του BCG, κάποια από τα παιδιά που παρακολουθούμε το κάνουν στο σχολείο. Ποιές οδηγίες θα πρέπει να δίνουμε όσον αφορά το μπάνιο σε πισίνα ή στη θάλασσα και τη διαβροχή ή όχι κατά το καθημερινό πλύσιμο της περιοχής; και για πόσο καιρό πρέπει να υπάρχει περιορισμός εφόσον αυτός απαιτείται; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το site σας!! Κ.Κ

Απάντηση:
Αγαπητή Κατρίνα, Και μπάνιο μπορεί να κάνει και να το σαπουνίσει και στην πισίνα να μπεί. Όμως, πρέπει να στεγνώνεται πωματιστά και στη συνέχεια, αν το παιδί βιάζεται, να γίνεται και στέγνωμα με "πιστολάκι". Τι τα θέλεις , είναι μια ταλαιπωρία χωρίς κέρδος. Βέβαια , αν η εξέλιξη σε έλκος είναι σημαντική, εκεί η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και χρειάζεται να δει κανείς τη βλάβη. Φαντάζεσαι Κατρίνα μου, αν όλοι όσοι ασχολούνται με το εμβόλιο αυτό προσέφεραν στο Δήμο της περιοχής τους ιατρική φροντίδα σε φτωχούς και ανύμπορους συνανθρώπους μας, τι σημαντική προσφορά θα είχαν να επιδείξουν στο κοινωνικό σύνολο; Που να σκεφθεί όμως κανείς τέτοια πράγματα στον δύσμοιρο αυτό τόπο!!

ID: 1659
  Αποστολέας: ΓΙΩΤΑ
  Ημερομηνία: Wed Feb 6, 2013 - 2:00
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ LAPRAZOL FAST TAB ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ.ΙD 1657. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ID: 1658
  Αποστολέας: Γιωτα (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Feb 4, 2013 - 21:40
Ερώτηση:
Ποια ειναι τα συμπτωματα της ψωριασης?

Απάντηση:
Κυρία Γιώτα, καθώς και κυρία Αντωνία της ερώτησης 1657. Πρόκειται, όπως βλέπετε , για στήλη που αναφέρεται στη φυματίωση και μόνο. Λυπούμαι αλλά δεν μπορώ να απαντώ σε κάθε Ιατρική ερώτηση γιατί δεν μου φθάνουν οι ώρες του 24ώρου. Νομίζω ότι έχω την κατανόησή σας.

ID: 1657
  Αποστολέας: Αντωνία (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Feb 4, 2013 - 19:33
Ερώτηση:
Καλησπέρα!Η κόρη μου είναι πεντέμιση ετών κάθε φορά που αρρωσταίνει το πρώτο εικοσιτετραωρο κάνει συνέχεια εμετούς μόνο όταν είναι αρρωστη.μετά τοπρώτο 24ωρο συνεχίζεται η ιωση της κανονικά οπως σε όλα τα παιδιά αλλα όλη αυτή κατάσταση την εξασθενεί.πηγαμε σε γνωστή παιδογαστρεντερολόγο στην Αθήνα και μας είπε να δοκιμάσουμε για δύο μήνες το LAPRAZOL FAST TAB 15 MG μασώμενα δισκία,σήμερα που τα πήρα διαβάζω στις εσώκλειστες οδηγίες ότι δεν πρέπει να δίνεται σε παιδιά.και δεν ξέρω τι να κάνω έχω προβληματιστεί.θα ηθελα την γνώμη σας για το φάρμακο,και αν είχατε κάποια παρόμοια περίπτωση.σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ID: 1656
  Αποστολέας: ανώνυμο επισκέπτη
  Ημερομηνία: Mon Feb 4, 2013 - 19:32
Ερώτηση:

ID: 1655
  Αποστολέας: ΜΑΡΙΑ ΜΑΖΗ
  Ημερομηνία: Fri Feb 1, 2013 - 4:43
Ερώτηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ 4 1/2 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ CEKLOR 375 KAI CLARIPEN ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 20 ΛΕΠΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΚΑΙ ΠΡΗΣΤΙΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ;;; ΝΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΑΩ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΥΣΗΧΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΛΑΩ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Απάντηση:
Κυρία Μάζη, κανένας δεν μπορεί να σας βοηθήσει όσο ο γιατρός σας και σας συνιστώ να του τηλεφωνήσετε άμεσα. Αν δεν τον βρίσκετε να πάτε το παιδί σε ένα νοσοκομείο όπου υπάρχει Παιδίατρος.

ID: 1654
  Αποστολέας: νατασα (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 27, 2013 - 23:22
Ερώτηση:
τομαντου κανει πλειγη,κουκουστη ?η κορι μου εχει κανει και ποναει .

Απάντηση:
Αν είναι έντονα θετικό; Ναι. Αν έχει μολυνθεί; Ναι. Αν έγινε μια βδομάδα μετά από την ένεση; Τότε να το κουβεντιάσετε με τον υπεύθυνο της χορήγησης.

ID: 1653
  Αποστολέας: αντωνια μπακαλουμ
  Ημερομηνία: Fri Jan 25, 2013 - 19:01
Ερώτηση:
Εχω βγαλει κατι πληγες στο σβερκο μου και κατι καρουμπαλακια κατω απο το σβερκο μου..τι μπορει να ειναι?

Απάντηση:
Οι πληγές είναι μάλλον σταφυλοκοκκική μόλυνση και τα γρομπαλάκια λεμφαδλενες που προσπαθούν να σας βοηθήσουν, αλλά μάταια. Χρειάζεστε ιατρική, δερματολογική εξέταση.

ID: 1652
  Αποστολέας: Κωνσταντίνα (γονιός)
  Ημερομηνία: Wed Jan 16, 2013 - 21:24
Ερώτηση:
Διάβασα όλες τις ερωτήσεις της ενότητας αυτής και κατάλαβα ότι ένα εμβόλιο στην ηλικία του γιου μου (12.5) είναι μάλλον περιττό. Η παιδίατρός μου βέβαια επιμένει ότι πρέπει να γίνει. Τελευταία φορά που έκανε mantoux ήταν σε ηλικία 5 ετών. Ήταν το 4ο στη σειρά. Όλα αρνητικά. Θεωρείτε ότι πρέπει να κάνει μόνο mantoux σε αυτή την ηλικία ή είναι και αυτό περιττό; Σας ευχαριστώ.

Απάντηση:
Δεν είναι μόνο περιττό, αλλά και επιζήμιο. Να μην ξανακάνετε Mantoux, παρά μόνο αν διαπιστωθεί από τις επαφές του, ότι ήλθε σε επαφή με ενήλικο που πάσχει από ανοιχτή φυματίωση. Ευτυχώς ο στρατός διέκοψε και αυτός την εμβολιασμό και έτσι γλυτώσατε!

ID: 1651
  Αποστολέας: eya g. (γονιός)
  Ημερομηνία: Tue Jan 15, 2013 - 13:42
Ερώτηση:
ο γυιός μου 2,5 ετών πήγε φέτον παιδικό σταθμόι και παθαίνει συχνά βρογχίτιδες. Δεν παίρνουμε αντιβιώσεις μόνο εισπνοές. Κάποια βράδια παθαίνει κάτι σαν κρίση, βήχει πολύ και του κόβεται η αναπνοή. Αυτό είναι ανησυζητικό; Χθες το βράδυ απο το πολύ βήχα, απο το στοματάκι του έβγαλε 2-3 σταγόνες αιματάκι. Πρέπει να τον κοιτάξω για φυματιωση; Ευχαριστώ...

Απάντηση:
Το μόνο πράγμα που μπορώ με βεβαιότητα να αποκλείσω είναι η φυματίωση. Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να σας δώσω κάποια διάγνωση και φυσικά δεν μπορώ να δώσω θεραπευτικές οδηγίες. Ο παιδίατρος μόνο μπορεί να βοηθήσει το παιδί να μην βασανίζεται τη νύχτα, αν τα καταφέρει και αυτός.

ID: 1650
  Αποστολέας: χριστινα
  Ημερομηνία: Thu Jan 10, 2013 - 1:31
Ερώτηση:
Γεια σας ειμαι 21 χρονων και εχω λιγο πιο πισω απο το δεξι μου αυτι ενα χρουμπουλι σκληρο και με ποναει μερικες φορες;το ειδε και παθολογος και εκανα και υπερυχο αλλα μου ειπαν πως καποια φλεγμονη θα ειναι.ανησυχω να κανω και μια ακτινογραφια η να το αφησω;

Απάντηση:
Και το υπερηχογράφημα που κάνατε, περίσευε!

ID: 1649
  Αποστολέας: boostb1648
  Ημερομηνία: Wed Jan 9, 2013 - 1:43
Ερώτηση:
Κανονικά θα έπρεπε αυτοί που εμβολίασαν το παιδί να δώσουν και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για τις περιπτώσεις επιπλοκών όπως αυτή που πρτιγράφετε. Όμως ποιος κάθεται να ασχοληθεί με τέτοιες λεπτομέρειες. Άσε που δεν γνωρίζουν πως αντιμετωπίζονται οι επιπλοκές. Επειδή οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν αφορούν τον Παιδίατρό σας και όχι εσάς γιατί απαιτούνται κάποιες παρεμβάσεις ιατρικές, πείτε στον Παιδίτρο του παιδιού να μου τηλεφωνήσει.

ID: 1648
  Αποστολέας: ΠΡΕΒΕΝΤΑΣ ΚΩΝ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jan 7, 2013 - 23:26
Ερώτηση:
ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ BCG ΜΑΤΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ

ID: 1647
  Αποστολέας: ΕΛΕΝΗ (γονιός)
  Ημερομηνία: Mon Jan 7, 2013 - 17:23
Ερώτηση:
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ. ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ (10 ΧΡΟΝΩΝ), ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΡΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

Απάντηση:
Έχει περισσότερες επιπλοκές από ότι τα άλλα εμβόλια και συγχρόνως είναι περισσότερο ανίκανο να σταματήσει τη νόσο για την οποία χορηγείται.

ID: 1646
  Αποστολέας: Sofia Karakosta (γονιός)
  Ημερομηνία: Sun Jan 6, 2013 - 13:33
Ερώτηση:

ID: 1645
  Αποστολέας: Σύριος (ιατρός)
  Ημερομηνία: Sat Jan 5, 2013 - 2:03
Ερώτηση:
Τι μπορεί να συμβεί αν γίνει συγχρόνως το εμβόλιο της φυματίωσης και το MMR;

Απάντηση:
Δεν θα συμβεί τίποτα!

Images from Greece...